8 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται στις... 8 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου.

Η ανάγκη καθιέρωσης της αναδύθηκε κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στο πλαίσιο του πολιτικού αγώνα για ίσα δικαιώματα και δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες. 

Δυστυχώς η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας  στην Χώρα μας στιγματίζεται από τον χαμό 17 γυναικών που μέσα στο 2021 και, δυστυχώς, και άλλων θυμάτων το 2022,  έχασαν την ζωή τους καθώς υπήρξαν θύματα  εγκληματικής ενέργειας από τους συντρόφους τους , θύματα γυναικοκτονίας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η σημερινή μέρα στιγματίζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον αγώνα που δίνουν εκατομμύρια Ουκρανές γυναίκες, σύζυγοι, μητέρες, γιαγιάδες για να σώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους ακολουθώντας τον δρόμο της προσφυγιάς, περπατώντας εκατοντάδες; χιλιόμετρα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, έχοντας στοιβάξει όλη την ζωή τους σε δύο βαλίτσες και με ένα μέλλον αβέβαιο και άγνωστο, έχοντας το μυαλό τους πίσω στους συζύγους, τους πατεράδες, τους αδελφούς που μάχονται για την πατρίδα τους. 

Φόρο τιμής αξίζει, όμως, να αποδώσουμε και στις γυναίκες της Ουκρανίας που επέλεξαν αντί να φύγουν, να μείνουν και να πολεμήσουν στο πλευρό των αντρών για την διατήρηση της κυριαρχίας της πατρίδας τους. 

Τους αξίζουν, πραγματικά, όλα τα εύσημα. 

Είμαστε στο πλευρό κάθε γυναίκας ξεχωριστά που καθημερινά δίνει μάχη για την ζωή της μέσα σε ένα περιβάλλον ενδοοικογενειακής βίας, σε ένα περιβάλλον πολέμου, αλλά και σε ένα εργασιακό περιβάλλον που βιώνει εργασιακή ανασφάλεια, ανισότητα στις αμοιβές, παραβίαση των δικαιωμάτων της, προσβολή υπό οποιοδήποτε τρόπο της προσωπικότητας της, κακοποίηση. 

                                                           Το Δ.Σ

error: Content is protected !!