Η Ρένα Δούρου για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών: Ο αγώνας των Πόλεων και των Περιφερειών για την ισότητα των φύλων Η Ρένα Δούρου για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών: Ο αγώνας των Πόλεων και των Περιφερειών για την ισότητα των φύλων
8 / 3 / 2022 Δελτίο Τύπου Η Ρένα Δούρου για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών: Ο αγώνας των Πόλεων και των Περιφερειών για... Η Ρένα Δούρου για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών: Ο αγώνας των Πόλεων και των Περιφερειών για την ισότητα των φύλων

8 / 3 / 2022

Δελτίο Τύπου

Η Ρένα Δούρου για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών:

Ο αγώνας των Πόλεων και των Περιφερειών για την ισότητα των φύλων

“Η ισότητα των φύλων δεν είναι υπόθεση μίας ημέρας και η Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών μας θυμίζει τη δουλειά που πρέπει να γίνει από τις Πόλεις και τις Περιφέρειες:  καθημερινή δουλειά για Δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου μέσα από την προώθηση της ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση του σεξισμού και της βίας κατά των γυναικών. Αυτός είναι ο καθημερινός μας αγώνας για δίκαιη κοινωνία”, παρατήρησε μεταξύ άλλων στη δήλωσή της για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, η Ρένα Δούρου, Εκπρόσωπος για θέματα Ισότητας Φύλου, του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, η σκέψη μας πηγαίνει στις γυναίκες και τα παιδιά της Ουκρανίας. Είναι οι πιο ευάλωτες στη διάρκεια του πολέμου και η απειλή του  δικαίωματός τους για αξιοπρεπή, ασφαλή ζωή, είναι απειλή των δικαιωμάτων τους”. “Ο πόλεμος είναι απειλή συνολικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά πλήττει διαφορετικά τους άνδρες από ό,τι τις γυναίκες”, υπογραμμίζει η Ρ. Δούρου.

“Οι αρνητικές αυτές εξελίξεις σημειώνονται όταν ήδη τα δικαιώματα των γυναικών έχουν πληγεί από την πανδημία. Αν και έχουν σημειωθεί πρόοδοι στο θεσμικό επίπεδο, στις ευρωπαϊκές κοινωνίες τα σεξιστικά στερεότυπα, η ενδοοικογενειακή βία και οι γυναικοκτονίες αποτελούν ακόμη καθημερινότητα. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε αυτό το status quo. Για να παλέψουμε κατά των ανισοτήτων αυτών, χρειαζόμαστε γυναίκες στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, ειδικά στο τοπικό και περιφερειακό επίπεδο”, παρατήρησε η ίδια, θυμίζοντας τις δράσεις του Κογκρέσου για την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική και την αντιμετώπιση των πολλών μορφών του σεξισμού και της βίας κατά των γυναικών.

Επικοινωνία: dourourena@gmail.com, press@renadourou.gr
url : www.renadourou.gr
Facebook Page : Ρένα Δούρου
Instagram : rena.dourou
Twitter : @RenaDourou

error: Content is protected !!