Απάντηση του Θανάση Αλαισκα στην καταγγελία της  “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ”  Απάντηση του Θανάση Αλαισκα στην καταγγελία της  “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ”
Ύστερα απ’ την πρώτη επικοινωνία που είχα μέσω mail με την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ δίνοντας αναλυτικά περιγραφή για την όλη αυτή αναστάτωση που έχει προκληθεί απ’ την...  Απάντηση του Θανάση Αλαισκα στην καταγγελία της  “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ”

Ύστερα απ’ την πρώτη επικοινωνία που είχα μέσω mail με την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ δίνοντας αναλυτικά περιγραφή για την όλη αυτή αναστάτωση που έχει προκληθεί απ’ την τοποθέτηση μου , για πρώτη και τελευταία φορά σεβόμενος το αίτημα της Πανελλαδικής  Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά <<Ελλάν Πασσέ>> θα τοποθετηθώ δημόσια .
Λέω πρώτη και τελευταία φορά καθώς η ταμπέλα του ρατσιστή που προσπαθούν κάποια ψεύτικα προφίλ να μου προσδώσουν όχι μόνο δεν είναι είναι ανεκτή αλλά όπως ήδη έχω δηλώσει η υπόθεση αυτή έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης .
Δεν είχα ποτέ σκοπό να στοχοποιήσω καμία κοινωνική ομάδα και δη τους Ρομά.                
Η αναφορά μου οφείλονταν σε σχετικές καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, κάτι που προκύπτει και από σχόλια πολιτών στην συγκεκριμένη ανάρτηση του Δημάρχου Σαλαμίνας.
Ως Δημοτικός Σύμβουλος αλλά και ως άνθρωπος λειτουργώ με γνώμονα την ηθική και το δίκαιο.  Η τοποθέτηση μου αυτή αφορούσε Ρομά  που επισκέπτονται το Νησί μας κατά τους θερινούς μήνες προς εξεύρεση εργασίας και λόγω ελλείψεως δημοσίων τουαλετών, όπως δυστυχώς σε δεκάδες μέρη ανά την  Ελλάδα , έχει καταγγελθεί ότι αναγκάζονται να πράξουν έτσι .  Αναμφίβολα η αναφορά μου δεν αφορούσε τους Ρομά της Σαλαμίνας, που είναι όλοι οικογενειάρχες, με τις οικίες τους και τις δουλειές τους και πλήρως ενταγμένοι στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Δυστυχώς ανάρτηση μου παρερμηνεύτηκε και από μέρος της τοπικής κοινότητας των Ρομά, καθώς είναι αναμφισβήτητο ότι η αναφορά μου  δεν αφορούσε αυτούς
όπως εκτενώς είχα γράψει αναλυτικά στην επιστολή μου . Οι σχέσεις μου με την κοινότητα των Ρομά στην Σαλαμίνα, είναι διαχρονική και ουδέποτε προβληματική.   Η βοήθεια δε που έχω προσφέρει τόσο ατομικά όσο και ως Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΑΚΟΙΠΟΠ είναι αναμφισβήτητη.
Είμαι άνθρωπος με θετική σκέψη και πάντα λειτουργώντας για το καλό του κοινωνικού συνόλου . Ύστερα απ’ την σημερινή μου συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας των Ρομά, τον Κο Αχιλλέα Παπαδημητρίου και τον κο. Παναγιώτη Λιακόπουλο λύθηκε κάθε
παρεξήγηση που κάποιοι εντέχνως προσπάθησαν να δημιουργήσουν.                                                                                                             
 Γνωρίζοντας την θέληση δυο νέων ανθρώπων να αναβαθμίσουν τις συνθήκες ποιότητας ζωής με ουσιαστική διασφάλιση παράλληλα της νομιμότητας για τον τόπο που μεγαλώνουν τις οικογένειες τους , τόσο εγώ όσο και όλη η δημοτική αρχή είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί της προσπάθειας τους αυτής .

Αθανάσιος Αργ. Αλαϊσκας
Δημοτικός Σύμβουλος-Πρόεδρος ΑΚΟΙΠΟΠ

error: Content is protected !!