Μετά το Τσερνόμπιλ χάθηκε και η επαφή με το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ευρώπη Μετά το Τσερνόμπιλ χάθηκε και η επαφή με το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ευρώπη
Μια πολύ ανησυχητική εξέλιξη στον πόλεμο της Ουκρανίας. Μετά το Τσέρνομπιλ σήμερα χάθηκε η επαφή και με τον μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στην... Μετά το Τσερνόμπιλ χάθηκε και η επαφή με το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ευρώπη

Μια πολύ ανησυχητική εξέλιξη στον πόλεμο της Ουκρανίας. Μετά το Τσέρνομπιλ σήμερα χάθηκε η επαφή και με τον μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, αυτό της Ζαπορίζια.

Η ανακοίνωση έγινε από την Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα συστήματα ειδοποίησης της Ζαπορίζια σταμάτησαν να στέλνουν ενημερώσεις μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, Ραφαέλ Γκρόσι, δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος από την ξαφνική διακοπή ροής πληροφοριών στα κεντρικά της υπηρεσίας στην Βιέννη.

Πρόσθεσε ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό από τι προήλθε αυτή η διακοπή και πως η Επιτροπή λαμβάνει ακόμα στοιχεία από άλλους τρεις πυρηνικούς σταθμούς που είναι σε λειτουργία.

indicator.gr

error: Content is protected !!