Πιλοτικό μοντέλο αστυνόμευσης θα λειτουργήσει σε συγκεκριμένες εμπορικές αγορές της Αθήνας Πιλοτικό μοντέλο αστυνόμευσης θα λειτουργήσει σε συγκεκριμένες εμπορικές αγορές της Αθήνας
Πιλοτικό μοντέλο αστυνόμευσης θα λειτουργήσει σε συγκεκριμένες εμπορικές αγορές της Αθήνας με στόχο, αφού επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μοντέλο σε... Πιλοτικό μοντέλο αστυνόμευσης θα λειτουργήσει σε συγκεκριμένες εμπορικές αγορές της Αθήνας

Πιλοτικό μοντέλο αστυνόμευσης θα λειτουργήσει σε συγκεκριμένες εμπορικές αγορές της Αθήνας με στόχο, αφού επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μοντέλο σε όλη την πόλη.

Αυτό συμφωνήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα το αίσθημα ασφάλειας και την αστυνόμευση στην πόλη, με τη συμμετοχή διευθυντών όλων των τμημάτων της Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας, της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α) και μελών του Δ.Σ. με επικεφαλής τον πρόεδρο Σταύρο Καφούνη.

Αφορμή στάθηκε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρόσφατη έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών η οποία για μια ακόμη φορά κατέγραψε το πρόβλημα της ασφάλειας ως ένα από τα σημαντικότερα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων μικροπαραβατικότητας, επαιτείας, κλοπών, κατάληψης δημόσιου χώρου και όχλησης κατοίκων και επισκεπτών, αποφασίστηκε να συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας έκφρασης της επιχειρηματικότητας της πόλης, στο εβδομαδιαίο συμβούλιο που πραγματοποιείται μεταξύ όλων των τμημάτων της Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων, ώστε να παρεμβαίνει ενεργά στον σχεδιασμό και τις αποφάσεις που αφορούν την πόλη.

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «συμφωνήθηκαν συγκεκριμένες εμβληματικές εμπορικές αγορές που θα αποτελέσουν ένα πιλοτικό μοντέλο αστυνόμευσης με στόχο αφού επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα να εφαρμοστεί κατόπιν σε κάθε γωνιά της πόλης».

Με το πέρας της σύσκεψης ο πρόεδρος Σ. Καφούνης επανέλαβε, σε δηλώσεις του, την άποψη ότι η Αστυνομία και ξέρει και μπορεί να κάνει τη δουλειά της, αρκεί να υπάρξει βούληση και συντονισμός των απαιτούμενων ενεργειών. Σημείωσε ότι θα παρακολουθεί τις ενέργειες ώστε η παρέμβαση αυτή να έχει απτά αποτελέσματα για την κοινωνία στο σύνολο της και πρόσθεσε: «Ας λύσουμε τουλάχιστον ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο δεν έχει δημοσιονομικό κόστος».

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!