Ισχυρές συστάσεις της Περιφέρειας Αττικής προς τους πολίτες, τις ώρες έντασης των καιρικών φαινομένων Ισχυρές συστάσεις της Περιφέρειας Αττικής προς τους πολίτες, τις ώρες έντασης των καιρικών φαινομένων
11/3/2022       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ισχυρές συστάσεις της Περιφέρειας Αττικής προς τους πολίτες, τις ώρες έντασης των καιρικών φαινομένων να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να... Ισχυρές συστάσεις της Περιφέρειας Αττικής προς τους πολίτες, τις ώρες έντασης των καιρικών φαινομένων

11/3/2022      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ισχυρές συστάσεις της Περιφέρειας Αττικής προς τους πολίτες, τις ώρες έντασης των καιρικών φαινομένων να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, κυρίως στα Βορειοανατολικά της Αττικής, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος  εγκλωβισμών και να μην παρεμποδίζεται το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

Γ. Πατούλης: «Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να περιοριστούν μόνο στις απαραίτητες μετακινήσεις για την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειάς τους που είναι προτεραιότητά μας»

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας με αφορμή τις μετεωρολογικές προγνώσεις για επιδείνωση της κακοκαιρίας από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα και μέχρι τις βραδινές ώρες, με έμφαση στα Βόρεια και Ανατολικά  προάστια της Αττικής.

Για την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής απευθύνει ισχυρή σύσταση προς τους οδηγούς, ιδίως σε αυτούς που κινούνται στους οδικούς άξονες στα Βόρεια και Ανατολικά της Αττικής, κατά τις ώρες έντασης των καιρικών φαινομένων να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες. Επίσης απαραίτητα να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εγκλωβισμών και να μην παρεμποδίζεται το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων σε κεντρικούς δρόμους.

Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια διαθέτει 105 ειδικά μηχανήματα έργου, τα οποία είναι τοποθετημένα σε καίρια σημεία με στόχο να επέμβουν άμεσα όπου απαιτηθεί, ενώ ήδη έχει διανεμηθεί σε 10 Δήμους αλάτι, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης έχει καλέσει όλους τους Δημάρχους να έχουν όλες τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας σε αυξημένη ετοιμότητα με στόχο την άμεση επίλυση όποιων προβλημάτων προκύψουν, με έμφαση τη διατήρηση της προσβασιμότητας στους δημοτικούς δρόμους και να συστήνουν στους δημότες τους τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Με αφορμή τις προγνώσεις των μετεωρολόγων ότι αναμένονται ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως τις μεσημεριανές ώρες σήμερα και μέχρι το βράδυ με επίκεντρο τα Βόρεια και Ανατολικά προάστια απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να περιοριστούν μόνο στις απαραίτητες μετακινήσεις για την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειάς τους που είναι προτεραιότητά μας. Παράλληλα όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με  αντιολισθητικές αλυσίδες προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα σε δρόμους όπου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Όλος ο μηχανισμός μας είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά όποια προβλήματα προκύψουν αλλά και να συνδράμουμε σε όποιον Δήμο έχει ανάγκη».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!