Κατασχέθηκε το ιστιοφόρο γιοτ του Ρώσου ολιγάρχη Μελνιτσένκο – Πρόκειται για μεγαλύτερο ιστιοφόρο γιοτ παγκοσμίως Κατασχέθηκε το ιστιοφόρο γιοτ του Ρώσου ολιγάρχη Μελνιτσένκο – Πρόκειται για μεγαλύτερο ιστιοφόρο γιοτ παγκοσμίως
Η ιταλική οικονομική αστυνομία κατέσχεσε στο λιμάνι της Τεργέστης το σούπεργιοτ Sailing Yacht A, του Ρώσου ολιγάρχη Αντρέι Ιγκόρεβιτς Μελνιτσένκο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο... Κατασχέθηκε το ιστιοφόρο γιοτ του Ρώσου ολιγάρχη Μελνιτσένκο – Πρόκειται για μεγαλύτερο ιστιοφόρο γιοτ παγκοσμίως

Η ιταλική οικονομική αστυνομία κατέσχεσε στο λιμάνι της Τεργέστης το σούπεργιοτ Sailing Yacht A, του Ρώσου ολιγάρχη Αντρέι Ιγκόρεβιτς Μελνιτσένκο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιστιοφόρο γιοτ στον κόσμο, αξίας 530 εκατομμυρίων ευρώ, 143 μέτρων μήκους και 25 μέτρων πλάτους. Η κατάσχεση εντάσσεται στα μέτρα σε βάρος Ρώσων δισεκατομμυριούχων που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μελνιτσένκο χαρακτηρίζεται από τον ιταλικό Τύπο «ο βασιλιάς του άνθρακα και των λιπασμάτων», καθώς του ανήκουν ο όμιλος λιπασμάτων EuroChem Group και η εταιρεία άνθρακα SUEK.

Το Sailing Yacht A είναι σχεδιασμένο από τον Φίλιπ Σταρκ και έχει ναυπηγηθεί από τη Nobiskrug στη Γερμανία.

Ο Αντρέι Μελνιτσένκο ήταν ένα από τα πρόσωπα στα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις. Στην απόφαση του Συμβουλίου της Ε.Ε. σημειώνεται πως ο Μελνιτσένκο και άλλοι 36 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων συναντήθηκαν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την εισβολή στην Ουκρανία για να συζητήσουν τον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο των κυρώσεων της Ε.Ε. και των ΗΠΑ.

athensvoice.gr

error: Content is protected !!