Μέρα θλίψης για το Πολιτιστικό Κύτταρο Σαλαμίνας (Σύλλογος Φίλων & Θαυμαστών Στέλιου Καζαντζίδη Σαλαμίνας) Μέρα θλίψης για το Πολιτιστικό Κύτταρο Σαλαμίνας (Σύλλογος Φίλων & Θαυμαστών Στέλιου Καζαντζίδη Σαλαμίνας)
Ο “Καζαντζίδης” της Σαλαμίνας δεν είναι πια μαζί μας Το Πολιτιστικό Κύτταρο Σαλαμίνας (Σύλλογος Φίλων & Θαυμαστών Στέλιου Καζαντζίδη Σαλαμίνας) εκδότης της ΦΩΝΗΣ της... Μέρα θλίψης για το Πολιτιστικό Κύτταρο Σαλαμίνας (Σύλλογος Φίλων & Θαυμαστών Στέλιου Καζαντζίδη Σαλαμίνας)

Ο “Καζαντζίδης” της Σαλαμίνας δεν είναι πια μαζί μας

Το Πολιτιστικό Κύτταρο Σαλαμίνας (Σύλλογος Φίλων & Θαυμαστών Στέλιου Καζαντζίδη Σαλαμίνας) εκδότης της ΦΩΝΗΣ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ και ιδιοκτήτης του ομώνυμου ιστότοπου θρηνεί την απώλεια του ιδρυτή και επίτιμου Προέδρου του Χρήστου Δουργούτη, ο οποίος έχασε την πολυήμερη μάχη που έδωσε με τον θάνατο την Δευτέρα 14/3/2022 τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Χρήστος Δουργούτης γεννήθηκε στο Ταύρο το 1932. Υπήρξε παίκτης της χρυσής εποχής του ΦΩΣΤΗΡΑ αλλά και ένας μεγάλος ένας μεγάλος αγωνιστής της καθημερινής ζωής εκείνων των χρόνων. Κομβικό σημείο της ζωής του αποτέλεσε η γνωριμία του με τον μεγάλο βάρδο του ελληνικού τραγουδιού Στέλιο Καζαντζίδη αλλά και με την μητέρα του Γεσθημανή η οποία και τον εκτιμούσε ιδιαίτερα, όπως επίσης και όλη η Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη στην οποία δραστηριοποιούταν επαγγελματικά. Μετά τον θάνατο της γυναίκας του και μητέρας των παιδιών του Μαρίας το 2006 εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Σαλαμίνα. Το 2012 η απέραντη αγάπη του για τον Στέλιο Καζαντζίδη, την οποία πολλοί εκμεταλλεύθηκαν με διάφορους τρόπους, τον οδήγησε, με άξια συμπαραστάτη την κόρη του Κατερίνα Δουργούτη, στην ίδρυση του Συλλόγου Φίλων και Θαυμαστών Στέλιου Καζαντζίδη Σαλαμίνας, ο οποίος σύλλογος απετέλεσε τα επόμενα χρόνια ένα πραγματικό Πολιτιστικό Κύτταρο του νησιού με πληθώρα εκδηλώσεων και παράπλευρων ενεργειών και συνεργασιών. Παρ΄΄’ ΄όλη την αγάπη του του για τον Στέλιο Καζαντζίδη, στάθηκε πολύτιμος αρωγός σε όλες τις διαφορετικού προσανατολισμού προσπάθειες του συλλόγου και τις αγκάλιασε θερμά ώστε να μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είχε το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία τους. Του υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την πορεία που εκείνος ξεκίνησε με πλείστη αγάπη προς τον Στέλιο της καρδιάς του και της καρδιάς μας, για να μας τον θυμίζει πάντα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του Σαλαμίνας που θα τον σκεπάσει.

Για το Πολιτιστικό Κύτταρο Σαλαμίνας

(Σύλλογος Φίλων και Θαυμαστών Στέλιου Καζαντζίδη Σαλαμίνας)

Νίκος Γιαννόπουλος

Πρόεδρος Δ.Σ

error: Content is protected !!