Θερμές ευχαριστίες του Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Sergii Shutenko για τη συμβολή του  Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στην  παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας Θερμές ευχαριστίες του Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Sergii Shutenko για τη συμβολή του  Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στην  παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας
15/03/2022       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θερμές ευχαριστίες του Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Sergii Shutenko για τη συμβολή του  Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στην  παροχή... Θερμές ευχαριστίες του Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Sergii Shutenko για τη συμβολή του  Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στην  παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας

15/03/2022      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θερμές ευχαριστίες του Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Sergii Shutenko για τη συμβολή του  Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στην  παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας- Η δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας και οργάνωσης νέας δράσης συγκέντρωσης υλικού στο επίκεντρο της συνάντησης τους

Γ. Πατούλης: «Με άμεσες ενέργειες και συγκεκριμένες δράσεις είμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από έναν άδικο πόλεμο»

Τις θερμές ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη για την εξασφάλιση ανθρωπιστικής βοήθειας και τη φιλοξενία προσφύγων, διατύπωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Περιφέρεια Αττικής ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Sergii Shutenko. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρέσβης της Ουκρανίας αναφέρθηκε στη σημαντική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και Προέδρου του ΙΣΑ για το συντονισμό της δράσης με το «Όλοι μαζί μπορούμε» και δήμους της Αττικής, στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής και ιατροφαρμακευτικής βοήθειας, ενώ τόνισε ότι ο κ. Πατούλης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός στην προσπάθεια φιλοξενίας προσφύγων. Επίσης συζητήθηκαν και οι δυνατότητες επιπλέον οργάνωσης ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και τα βήματα που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλιστούν δομές φιλοξενίας σε πρόσφυγες που είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά. 

Ο κ. Πατούλης από την πλευρά του, αφού παρέδωσε το ψήφισμα συμπαράστασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στον Ουκρανικό λαό,  επισήμανε ότι ως Περιφερειάρχης, αλλά και ως γιατρός θα συνεχίσει να είναι κοντά στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από ένα άδικο πόλεμο. Στο πλαίσιο αυτό ενημέρωσε τον Ουκρανό Πρέσβη ότι θα συμβάλει στην οργάνωση και νέας δράσης συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ σχετικά με τη φιλοξενία προσφύγων επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει 292 δομές, μεταξύ των οποίων λειτουργούν κέντρα κοινότητας με παράρτημα μεταναστών. Στο πλαίσιο αυτό των δομών έχει ήδη ζητηθεί να ενημερωθεί για τις δυνατότητες φιλοξενίας προσφύγων από την Ουκρανία. Παράλληλα επισήμανε ότι έχει ζητήσει ενημέρωση και από την Ένωση Ξενοδόχων Αττικής για τη δυνατότητα παροχής κλινών. Πέρα από τις σχετικές προτάσεις επισήμανε ότι και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είναι έτοιμα να παράσχουν όποια βοήθεια τους ζητηθεί, ενώ τόνισε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των δράσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κεντρικής Διοίκησης.      

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης, η Πρόξενος της Ουκρανίας Anna Tishenko και υπηρεσιακά στελέχη.  

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν οι παρακάτω δηλώσεις:

 Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Σήμερα υποδέχθηκα στην Περιφέρεια Αττικής, τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα και είχαμε μια ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση, μέσα από την οποία υπήρξε συνεννόηση για τη βοήθεια την οποία μπορούμε να προσφέρουμε ως αυτοδιοίκηση και ως Περιφέρεια μαζί με τους δήμους για να απαλύνουμε τα τραύματα των Ουκρανών πολιτών οι οποίοι σήμερα έρχονται στη χώρα μας ως πρόσφυγες. Έχουμε ξεκινήσει σε συνεργασία με περισσότερους από 10 δήμους της Αττικής μια μεγάλη αποστολή φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Μετά την μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών έχουμε ήδη προγραμματίσει και νέα δράση στενευμένης συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας. Παράλληλα σε συνεργασία και με τα συναρμόδια υπουργεία και τους δήμους διερευνούμε τη δυνατότητα  χώρων ασφαλούς φιλοξενίας  για τους πρόσφυγες που φθάνουν από την Ουκρανία. Είμαστε κοντά στους ανθρώπους που σήμερα δοκιμάζονται από αυτό τον άδικο πόλεμο, είμαστε κοντά στον λαό της Ουκρανίας, που τους θεωρούμε αδέρφια μας.

Πρέσβης Ουκρανίας Sergii Shutenko

Εκ μέρους του λαού της Ουκρανίας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη για την προσωπική του συμβολή στην οργάνωση της πρωτοβουλίας για παροχή βοήθειας από την πρώτη μέρα και για την έμπρακτη ανταπόκριση του για να βοηθήσει την Ουκρανία αυτή τη δύσκολη στιγμή. Σήμερα με τον κύριο Περιφερειάρχη, συζητήσαμε για τις κατευθύνσεις της συνεργασίας μας και της βοήθειας προς την Ουκρανία αλλά και προς στους πολίτες μας που έρχονται από την Ουκρανία στην Ελλάδα αυτή τη δύσκολη στιγμή. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας και το εκτιμούμε πάρα πολύ ότι, παράλληλα με το ψήφισμα υπέρ της Ουκρανίας, μας έχουν προτείνει πρακτικές λύσεις για τη βοήθεια, τόσο στην Ουκρανία όσο και τους Ουκρανούς που έρχονται στην Ελλάδα. Θα είμαστε σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια και τον κύριο Περιφερειάρχη προκειμένου να υλοποιήσουμε όλα αυτά που έχουμε συζητήσει. Θα είμαστε σε προσωπική επαφή με τον κ. Περιφερειάρχη. Έχουμε  προσωπικές συζητήσεις και άμεση επαφή και τον ευχαριστούμε που τόσο ως παράγοντας, όσο και ως απλός πολίτης της Ελλάδας, με όλη του την καρδιά προσπαθεί να μας βοηθήσει.

Δείτε το σχετικό Βίντεο. Επισυνάπτεται και φωτογραφικό υλικό. 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!