Αθλητική εγκατάσταση στο Ντουμπάι αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για όλες τις λειτουργίες της Αθλητική εγκατάσταση στο Ντουμπάι αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για όλες τις λειτουργίες της
Ηλιακά πάνελ έκτασης 10.550 τετραγωνικών μέτρων παράγουν επαρκή ηλεκτρική ενέργεια για τους προβολείς, το φωτισμό του εσωτερικού χώρου και των δρόμων, ψυγεία, και τις... Αθλητική εγκατάσταση στο Ντουμπάι αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για όλες τις λειτουργίες της

Ηλιακά πάνελ έκτασης 10.550 τετραγωνικών μέτρων παράγουν επαρκή ηλεκτρική ενέργεια για τους προβολείς, το φωτισμό του εσωτερικού χώρου και των δρόμων, ψυγεία, και τις αντλίες νερού σε όλες τις εγκαταστάσεις του σταδίου, συμπεριλαμβανομένων των γηπέδων, της εξέδρας και του clubhouse, καθώς και τα καταλύματα του προσωπικού. Αυτά συμβαίνουν στο Sevens Stadium στο Ντουμπάι, που αποκτά φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα, καθώς στο γήπεδο φιλοξενείται πλέον το πρώτο και μεγαλύτερο ηλιακό σύστημα carport που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε αθλητική εγκατάσταση της Emirates.

Το ηλιακό σύστημα carport, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα από τον πρόεδρο του Ομίλου Emirates, σεΐχη Ahmed bin Saeed Al Maktoum, παρέχει τη δυνατότητα στάθμευσης σε περισσότερα από 550 οχήματα, ενώ διαθέτει 4 θέσεις φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επιπλέον, θα παράγει επαρκή καθαρή ενέργεια η οποία θα τροφοδοτεί το σύνολο των λειτουργιών του σταδίου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με μοναδική εξαίρεση την εβδομάδα διεξαγωγής του Emirates Dubai 7s, του μεγαλύτερου αθλητικού και lifestyle γεγονότος της πόλης, για το οποίο και απαιτείται επιπλέον τροφοδότηση ενέργειας.

Ο σεΐχης δήλωσε: «Η Emirates χρησιμοποιεί ήδη καθαρή ηλιακή ενέργεια στις δραστηριότητές της, καθώς και στα κτίρια που στεγάζουν το Emirates Engineering (μηχανολογικό τμήμα) και το Emirates Flight Catering (τροφοδοσία πτήσεων). Η αξιοποίηση του νέου ηλιακού συστήματος carport στο Sevens Stadium επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα, και εναρμονίζεται πλήρως με τη στρατηγική του Ντουμπάι για μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία έως το 2050.

Το Sevens Stadium έχει καθιερωθεί ως η καλύτερη επιλογή στο Ντουμπάι στην κατηγορία των αθλητικών γεγονότων παγκοσμίου επιπέδου. Θα συνεχίσουμε να το εξελίσσουμε ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των αθλητικών κοινοτήτων, αλλά και να συμβάλλει στην ενίσχυση του αθλητισμού στο Ντουμπάι».

Σημειώνεται ότι στη λειτουργία του Sevens Stadium περιλαμβάνονται και άλλες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες όπως τα σύγχρονα συστήματα ποτίσματος που χρησιμοποιούν μη πόσιμο νερό, η μείωση κατά 52% των αποβλήτων του τουρνουά 2021 Emirates Dubai 7s χάρη στην ανακύκλωση, καθώς και η χρήση βιοντίζελ για την τροφοδότηση διάφορων δραστηριοτήτων με ενέργεια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.thesevensstadium.com/.

Ηλ. Π. – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!