Ηλεκτρονική υποβολή για επίδομα μητρότητας και μέσω των ΚΕΠ Ηλεκτρονική υποβολή για επίδομα μητρότητας και μέσω των ΚΕΠ
Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας και μέσω των ΚΕΠ προβλέπει κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,... Ηλεκτρονική υποβολή για επίδομα μητρότητας και μέσω των ΚΕΠ

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας και μέσω των ΚΕΠ προβλέπει κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θόδωρου Λιβάνιου.

Υπενθυμίζεται πως, μέχρι πρότινος, η δυνατότητα για ηλεκτρονική υποβολή χορήγησης επιδόματος μητρότητας παρεχόταν μόνο μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η ρύθμιση αφορά στα επιδόματα μητρότητας και λοχείας, για τα οποία στο εξής οι ενδιαφερόμενες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, μέσω των ΚΕΠ, διά ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη (myKEPlive).

Η απόφαση καθορίζει τα βήματα που θα ακολουθούν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ και τα στοιχεία των ασφαλισμένων που θα καταχωρούν στην ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ, ανάλογα με την κατηγορία ασφάλισης (μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες) και το είδος του επιδόματος.

Η ισχύς της απόφασης αρχίζει έναν μήνα μετά τη δημοσίευσή της.

Γ.Μπ. – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!