Θύματα χάκερ έπεσαν κυβερνητικοί ιστότοποι στη Ρωσία – Συνεχείς οι επιθέσεις στο Διαδίκτυο Θύματα χάκερ έπεσαν κυβερνητικοί ιστότοποι στη Ρωσία – Συνεχείς οι επιθέσεις στο Διαδίκτυο
Οι ρωσικοί κυβερνητικοί ιστότοποι αντιμετωπίζουν άνευ προηγουμένου ηλεκτρονικές επιθέσεις και καταβάλλονται τεχνικές προσπάθειες για το φιλτράρισμα της ξένης διαδικτυακής κίνησης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση... Θύματα χάκερ έπεσαν κυβερνητικοί ιστότοποι στη Ρωσία – Συνεχείς οι επιθέσεις στο Διαδίκτυο

Οι ρωσικοί κυβερνητικοί ιστότοποι αντιμετωπίζουν άνευ προηγουμένου ηλεκτρονικές επιθέσεις και καταβάλλονται τεχνικές προσπάθειες για το φιλτράρισμα της ξένης διαδικτυακής κίνησης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ρωσίας.

Οντότητες της ρωσικής κυβέρνησης και εταιρείες κρατικής ιδιοκτησίας έχουν αποτελέσει στόχο των κυβερνοεπιθέσεων αυτών λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία, με τις ιστοσελίδες του Κρεμλίνου, τον ρωσικό αερομεταφορέα Aeroflot και την ρωσική τράπεζα Sberbank να βρίσκονται μεταξύ αυτών που έχουν αντιμετωπίσει διακοπές λειτουργίας ή προσωρινά προβλήματα πρόσβασης τις τελευταίες εβδομάδες.

Το υπουργείο εργάζεται για την προσαρμογή στις νέες συνθήκες, προσθέτει το ίδιο στην ανακοίνωσή του, καθώς οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται. Οι Anonymous έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις σε ρωσικές επιχειρήσεις και κυβερνητικές ιστοσελίδες μεταξύ των οποίων και η σελίδα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας.

Στο στόχαστρο ο τομέας της πληροφορικής

“Αν προηγουμένως η ισχύς τους σε στιγμές αιχμής έφτανε τα 500 γιγαμπάιτ, τότε τώρα βρίσκεται στο 1 τεραμπάιτ”, σύμφωνα με το υπουργείο. “Πρόκειται για διπλάσια με τριπλάσια ισχύ από αυτήν στα πιο σοβαρά περιστατικά αυτού του είδους που είχαν προηγουμένως αναφερθεί”, σημειώνει.

Καθώς η Ρωσία απομονώνεται ολοένα και περισσότερο από τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά συστήματα και τις εφοδιαστικές αλυσίδες, η κυβέρνηση έχει προτείνει μεταξύ άλλων μια σειρά μέτρων για την υποστήριξη του τομέα της πληροφορικής.

Τεχνολογικές εταιρείες θα έχουν πρόσβαση σε προνομιακούς όρους φορολόγησης και δανεισμού και το υπουργείο είχε προηγουμένως προτείνει στις ρωσικές εταιρείες πληροφορικής να συζητήσουν μια σταδιακή μεταβίβαση στοιχείων τεχνικής υποστήριξης με ξένες εταιρείες.

Επικαλούμενο προσχέδια κυβερνητικών εγγράφων, το Interfax μετέδωσε αργά χθες, Τετάρτη, ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε προτείνει την κατανομή 14 δισεκατομμυρίων ρουβλίων για την υποστήριξη των εταιρειών πληροφορικής με τη μορφή δωρεών. Το Reuters δεν έχει μέχρι στιγμής επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές από ανεξάρτητη πηγή.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

error: Content is protected !!