Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής ο 10ος Ημιμαραθώνιος που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αθήνα Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής ο 10ος Ημιμαραθώνιος που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αθήνα
20/3/2022       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής ο 10ος Ημιμαραθώνιος που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αθήνα Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε τον... Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής ο 10ος Ημιμαραθώνιος που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αθήνα

20/3/2022      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής ο 10ος Ημιμαραθώνιος που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αθήνα

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε τον Αθλητισμό και κάθε δράση που συμβάλει στην προβολή της Αττικής και στην ενθάρρυνση των πολιτών να αθλούνται» 

Με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σήμερα το πρωί Κυριακής 20 Μαρτίου, ο 10ος Ημιμαραθώνιος και αγώνας δρόμου 5 χλμ. Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του μεγάλου μας δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη και πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Διοργανωτές ήταν ο ΣΕΓΑΣ και οΔήμος Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ.

Ο Αλεξάντρου Κορνέσκι από τη Ρουμανία – που σημείωσε ρεκόρ διαδρομής με 1.07.26 – και η Κατερίνα Ασημακοπούλου ήταν οι νικητές στον Διεθνή 10ο Ημιμαραθώνιο. Επίσης στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων νικητής αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Γιώργος Σταμούλης, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αλέξανδρος Σουκούλης, ενώ στον αγώνα των γυναικών, η Μαρία Κάσσου έκανε ρεκόρ με επίδοση 17.35.

Τις απονομές των νικητών έκαναν ο Περιφεριάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του ΟΠΑΠ, Μανώλης Σταυρουλάκης και το μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σοφία Παπαδοπούλου.

Στις γυναίκες τα μετάλλια απένειμαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, αναπληρωματικό μέλος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ Ξένια Αργειτάκη και ο υπεύθυνος χορηγιών του ΟΠΑΠ, Θανάσης Μπασδέκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αθλητικής Οδοντιατρικής, Χρήστος Ραχιώτης.

Την έναρξη του αγώνα το πρωί πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού τομέα Γ. Δημόπουλος, ενώ τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη συνόδευε  η σύμβουλος αθλητικών θεμάτων Χ. Γαλανοπούλου.

Με αφορμή τον Ημιμαραθώνιο ο Γ. Πατούλης δήλωσε: «Στηρίζουμε τον Αθλητισμό και κάθε δράση που συμβάλει στην προβολή της Αττικής και στην ενθάρρυνση των πολιτών να αθλούνται. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, αποδεικνύει στη πράξη ότι στην μετά covid εποχή, όλοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αθλητικά γεγονότα όπως το σημερινό. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία η οποία θα έχει ως στόχο της, τόσο την ενίσχυση του πνεύματος του ευ αγωνίζεσθαι, όσο και τη διεθνή προβολή της Αττικής και συνολικά της Ελλάδας».

Δείτε σχετικό Βίντεο εδώ.  

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!