Με τη συμμετοχή και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, η 4η Διεθνής Verde.Tec για τις Πράσινες Τεχνολογίες, την Κυκλική Οικονομία και τις Smart Cities Με τη συμμετοχή και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, η 4η Διεθνής Verde.Tec για τις Πράσινες Τεχνολογίες, την Κυκλική Οικονομία και τις Smart Cities
21/3/2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με τη συμμετοχή και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, η 4η Διεθνής Verde.Tec για τις Πράσινες Τεχνολογίες, την Κυκλική Οικονομία και... Με τη συμμετοχή και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, η 4η Διεθνής Verde.Tec για τις Πράσινες Τεχνολογίες, την Κυκλική Οικονομία και τις Smart Cities

21/3/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη συμμετοχή και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, η 4η Διεθνής Verde.Tec για τις Πράσινες Τεχνολογίες, την Κυκλική Οικονομία και τις Smart Cities 

Πρώτο βραβείο στην Περιφέρεια Αττικής για τον Ολοκληρωμένο σχεδιασμό με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος

Γ. Πατούλης: «Αξιοποιώντας τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την καινοτομία, την έρευνα και την επιστημονική́ γνώση, δημιουργούμε μια Αττική Πρότυπη, Πράσινη και Ανθεκτική́»

Με στόχο την προβολή των δράσεων και των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει  για τη διαμόρφωση και εμπέδωση μιας καθημερινής οικολογικής συνείδησης, η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε στην έκθεση για το περιβάλλον Verde.Tec, η οποία πραγματοποιήθηκε στο MEC Παιανίας από την Παρασκευή 18 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 20 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης απονεμήθηκαν και τα Greek Green Awards που αφορούν σε  καλές πρακτικές  για την προστασία του περιβάλλοντος. Η Περιφέρεια Αττικής έλαβε το πρώτο βραβείο «Ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την προστασία του περιβάλλοντος», στην κατηγορία «Στρατηγικός Σχεδιασμός», για τις «πράσινες» πολιτικές που εφαρμόζονται, μέσα από σχετικές δράσεις και πρωτοβουλίες.  Επιπλέον δόθηκε τιμητικό βραβείο στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων. 

Στην έκθεση έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων, Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, Δήμοι, Αναπτυξιακοί Σύνδεσμοι, ΔΕΥA, ΦΟΔΣΑ. Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μ. Γραφάκος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, Βουλευτές, δήμαρχοι, κ.α.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της Έκθεσης, αναφέρθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό και τη δέσμευση της Περιφέρειας απέναντι σε κάθε πολίτη, με στόχο η Αττική να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα καθώς και των συνεπειών από την κλιματική κρίση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προγράμματα που υλοποιούνται από την Περιφέρειαγια τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων, για τις γωνιές ανακύκλωσης καθώς και για την κυκλική οικονομία. 

Αναφερόμενος στις δράσεις της Περιφέρειας ο κος Πατούλης επεσήμανε:

«Είμαστε προσηλωμένοι να καταστήσουμε την Αττική μία Πρότυπη, Πράσινη, Ανθεκτική και Έξυπνη Περιφέρεια ,με στόχο την Αειφόρο  Ανάπτυξη και τη Βιώσιμη Ευημερία των πολιτών.  Αξιοποιώντας τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, κάνουμε κτήμα μας την καινοτομία, την έρευνα και την επιστημονική γνώση. Το 2022 βρίσκει την Περιφέρεια Αττικής με δρομολογημένες, και υπό υλοποίηση δράσεις, σε όλο το φάσμα της κυκλικής οικονομίας και ειδικότερα της ανακύκλωσης, ανάκτησης και προετοιμασίας για επαναχρησιμοποίηση υλικών.  Σε στενή συνεργασία με τους Δήμους δημιουργούμε περιφερειακά δίκτυα ανακύκλωσης υλικών και βιοαποβλήτων και υλοποιούμε τόσο το μεγαλύτερο έργο εξοπλισμού ανακύκλωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και το μεγαλύτερο πρόγραμμα διαχείρισης βιοαποβλήτων, με πλήρη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια.»

Να σημειωθεί ότι στην Verde.Tec, η οποία έχει ως αντικείμενο τις τεχνολογίες Περιβάλλοντος με επίκεντρο τις Πράσινες Τεχνολογίες, την Κυκλική Οικονομία και τις Smart Cities  συμμετείχαν  εκθέτες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος και οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ανακύκλωσης υλικών, της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της απορρύπανσης.

Δείτε σχετικό βίντεο. Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!