Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή μέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή μέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων
21/3/2022       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή μέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων Γ. Πατούλης:... Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή μέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων

21/3/2022      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή μέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων

Γ. Πατούλης: «Λέμε όχι στον ρατσισμό. Λέμε ναι στην ισότητα και την αξιοπρέπεια»

Η σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων που καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είναι μία ευκαιρία να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα πως δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή καμία συμπεριφορά ρατσιστικής βίας και πως πρέπει όλοι να υπερασπιζόμαστε και να στηρίζουμε έμπρακτα την Αρχή της Ίσης Μεταχείρισης.

Οφείλουμε  όλοι να συμμαχήσουμε και να ενώσουμε τις φωνές μας κατά του ρατσισμού, καθώς η διαφορετικότητα στην εθνότητα, την κουλτούρα, τη γλώσσα είναι στοιχεία του παγκόσμιου πολιτισμού.

Εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής εστιάζουμε σε δράσεις άρσης κάθε μορφής ανισοτήτων. Σ΄αυτό το πλαίσιο μέσω του ΕΣΠΑ 14-20 χρηματοδοτούμε τη λειτουργία Κέντρων Κοινότητας με 7 παραρτήματα για τους Ρομά και 4 για μετανάστες  με στόχο να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους αλλά και για τις δυνατότητες ένταξης και ισότιμης συμμετοχής τους στην κοινωνία. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και με άλλες ανάλογες δράσεις.

Η καταδίκη των διακρίσεων δεν πρέπει να γίνεται με λόγια, αλλά με πράξεις. Οφείλουμε όλοι να υπερασπιζόμαστε τις αξίες της Ισότητας, της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης, αλλά και να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες πως το διαφορετικό δεν πρέπει να θεωρείται επικίνδυνο, ή κατώτερο αλλά άξιο γνωριμίας και αποδοχής για τη μοναδικότητά του.

Οι μισαλλόδοξες αντιλήψεις και οι περιχαρακώσεις παραπέμπουν στο χθες και δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη εποχή.

Ας δυναμώσουμε όλοι τη φωνή μας ενάντια σε τέτοια φαινόμενα και ας είμαστε όλοι πιο δεκτικοί απέναντι στο διαφορετικό, δείχνοντας σεβασμό στο συνάνθρωπό μας, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή καταγωγής με στόχο να οικοδομήσουμε μία κοινωνία με ανοιχτούς ορίζοντες, πρότυπο για τα παιδιά μας, μία κοινωνία που όλοι θα θέλαμε να ζούμε.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!