Αυτοκίνητα μένουν από βενζίνη – Τι πρόβλημα προκαλεί το άδειο ρεζερβουάρ Αυτοκίνητα μένουν από βενζίνη – Τι πρόβλημα προκαλεί το άδειο ρεζερβουάρ
Χωρίς «φρένο» κινούνται οι τιμές της βενζίνης. Οι διεθνείς τιμές στο πετρέλαιο αυξάνονται και από τα 107 δολάρια το βαρέλι ανεβαίνουν στα 112 δολάρια.... Αυτοκίνητα μένουν από βενζίνη – Τι πρόβλημα προκαλεί το άδειο ρεζερβουάρ

Χωρίς «φρένο» κινούνται οι τιμές της βενζίνης. Οι διεθνείς τιμές στο πετρέλαιο αυξάνονται και από τα 107 δολάρια το βαρέλι ανεβαίνουν στα 112 δολάρια.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, οκτώ στους 10 οδηγούς που βάζουν πλέον βενζίνη πηγαίνουν στα πρατήρια με το λαμπάκι αναμμένο και στα όρια, ενώ το 80% των δεξαμενών πετρελαίου θέρμανσης στα σπίτια είναι άδειες.

«Υπάρχει μεγάλη οικονομική δυσκολία στην τσέπη του Έλληνα καταναλωτή εδώ και πολύ καιρό. Χθες με τον χιονιά, ο κόσμος έπαιρνε πετρέλαιο με τα μπετονάκια για να ζεσταθεί λίγο, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Ασμάτογλου.

Ιδιοκτήτης συνεργείου που μίλησε στην ΕΡΤ, εξήγησε πως το άδειο ρεζερβουάρ μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση της αντλίας καυσίμου και σκουπιδάκια και να προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα του αυτοκινήτου και η επισκευή της μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.300 ευρώ.

Με τις τσέπες άδειες, οι οδηγοί περιέγραψαν τις δυσκολίες με τις εκρηκτικές αυξήσεις στα καύσιμα.

«Πριν με 20 ευρώ βγάζαμε τρεις με τέσσερις ημέρες, τώρα βγάζουμε το πολύ δύο» ανέφερε ένας οδηγός, ενώ άλλος τόνισε ότι γέμιζε το ρεζερβουάρ με 70 ευρώ και τώρα θέλει πάνω από 100 ευρώ.

aftodioikisi.gr

error: Content is protected !!