Α. Γκερέκου, Πρόεδρος ΕΟΤ: Δεν έχουμε ακυρώσεις στον τουρισμό – Σταθερές οι μεγάλες ευρωπαϊκές μας αγορές Α. Γκερέκου, Πρόεδρος ΕΟΤ: Δεν έχουμε ακυρώσεις στον τουρισμό – Σταθερές οι μεγάλες ευρωπαϊκές μας αγορές
“Ο τουρισμός είναι το κεντρικό πεδίο που θα δώσουμε τη μάχη μας. Έχουμε ένα οπλοστάσιο που μπορεί να μας βοηθήσει και στην παρούσα κρίση”,... Α. Γκερέκου, Πρόεδρος ΕΟΤ: Δεν έχουμε ακυρώσεις στον τουρισμό – Σταθερές οι μεγάλες ευρωπαϊκές μας αγορές

“Ο τουρισμός είναι το κεντρικό πεδίο που θα δώσουμε τη μάχη μας. Έχουμε ένα οπλοστάσιο που μπορεί να μας βοηθήσει και στην παρούσα κρίση”, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “με νέα ματιά” η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, παρότι παραδέχτηκε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία και η οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που είχε ως επακόλουθο θα τον επηρεάσει. Ωστόσο διαβεβαίωσε πως “Οι μεγάλες μας αγορές, που είναι από την Ευρώπη κρατούν μια σταθερότητα αυτή τη στιγμή. Δεν έχουν γίνει ακυρώσεις παρά μόνο ένα πάγωμα κρατήσεων που αρχίζει σιγά- σιγά να επανέρχεται”

“Ο τουρισμός είναι ο πιο δυνατός άξονας της οικονομίας μας” τόνισε και έκανε αναφορά και στην ευρωπαϊκή διαχείριση κρίσης στα θέματα τουρισμού που πρότεινε ο Έλληνας υπουργός.

Ήδη έχουν ξεκινήσει απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ κάτι που διαβεβαίωσε και ο Αμερικανός πρέσβης κάνοντας μάλιστα λόγο για “αριθμό ρεκόρ” απευθείας πτήσεων.

Για το κατά πόσο θα μπορέσει να καλυφθεί το κενό στον τουρισμό από την απουσία Ρώσων και Ουκρανών πολιτών αλλά και την μείωση αφίξεων από άλλες χώρες της Ευρώπης λόγω οικονομικής επισφάλειας εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, επισήμανε:

“Το ποσοστό των Ρώσων τουριστών ήταν της τάξεως μόλις του 3% του συνόλου των αφίξεων. Οι μεγάλες μας αγορές που είναι από την Ευρώπη κρατούν μια σταθερότητα αυτή τη στιγμή. Νομίζω με τη δυναμική που είχαμε το Φεβρουάριο, όσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα ο τουρισμός και φέτος θα έχει μια καλή επίδοση και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην οικονομία μας” εκτίμησε, ευχόμενη ταυτόχρονα ότι ο πόλεμος δεν θα δημιουργήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

ertnews.gr

error: Content is protected !!