Εκτός Μνημονίου ο Δήμος Σαλαμίνας – Από Δήμος σε πτώχευση το 2015, σήμερα οικονομικα υγιής και με πλεόνασμα Εκτός Μνημονίου ο Δήμος Σαλαμίνας – Από Δήμος σε πτώχευση το 2015, σήμερα οικονομικα υγιής και με πλεόνασμα
Σαλαμίνα, 28.03.2022   Επίσημα πια ο Δήμος Σαλαμίνας, μέσα από τη σκληρή δουλεία όλων, της δημοτικής αρχής και του προσωπικού του δήμου, είναι σήμερα ένας... Εκτός Μνημονίου ο Δήμος Σαλαμίνας – Από Δήμος σε πτώχευση το 2015, σήμερα οικονομικα υγιής και με πλεόνασμα

Σαλαμίνα, 28.03.2022

  Επίσημα πια ο Δήμος Σαλαμίνας, μέσα από τη σκληρή δουλεία όλων, της δημοτικής αρχής και του προσωπικού του δήμου, είναι σήμερα ένας δήμος οικονομικά υγιής.

Το 2015 ο Δήμος Σαλαμίνας τέθηκε σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης από το Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος ουσιαστικά πτώχευσε.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχή του Γιώργου Παναγόπουλου το 2019 και κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2020 διαπιστώθηκε έλλειμμα 5,9 εκ ευρώ.

Με την άμεση ανταπόκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών εξασφαλίσθηκε το ποσό αυτό με προγραμματική συμφωνία για το 2020, η οποία ανανεώθηκε και για το 2021. Μπόρεσε έτσι ο Δήμος τα 2 πρώτα χρόνια να σταθεί στα πόδια του, με την ουσιαστική στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Φέτος ο Δήμος κατόρθωσε να συντάξει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό χωρίς να απαιτείται προγραμματική οικονομική συμφωνία με το Υπουργείο και μάλιστα διαθέτει και πλεόνασμα της τάξεως των 400 χιλ. ευρώ περίπου.

Ο Δήμος Σαλαμίνας εξέρχεται και επίσημα από το καθεστώς οικονομικής επιτήρησης. Ο Δήμος Σαλαμίνας δεν είναι πια ένας πτωχευμένος δήμος, αλλά ένας Δήμος οικονομικά ανεξάρτητος.

Εκ του Γραφείου Τύπου

error: Content is protected !!