Πανελλήνιες 2022: Έξυπνες εξειδικεύσεις στις οικονομικές σπουδές, προσφέρουν πλήθος επιλογών Πανελλήνιες 2022: Έξυπνες εξειδικεύσεις στις οικονομικές σπουδές, προσφέρουν πλήθος επιλογών
Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις το άγχος των υποψηφίων διαρκώς αυξάνεται, όχι μόνο όσον αφορά στις επιδόσεις, που θα πρέπει να έχουν στα εξεταζόμενα... Πανελλήνιες 2022: Έξυπνες εξειδικεύσεις στις οικονομικές σπουδές, προσφέρουν πλήθος επιλογών

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις το άγχος των υποψηφίων διαρκώς αυξάνεται, όχι μόνο όσον αφορά στις επιδόσεις, που θα πρέπει να έχουν στα εξεταζόμενα μαθήματα αλλά και στις επιλογές των σχολών καθώς αυτό επηρεάζει σε ένα μεγάλο ποσοστό τη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία. Η σωστή επιλογή σχολής είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση και απαιτεί «ψάξιμο» και ενημέρωση όσον αφορά τις προοπτικές, που θα έχει ένας απόφοιτος.

Ζούμε σε μια εποχή όπου η παγκόσμια οικονομία μεταβάλλεται, οι τεχνολογικές εξελίξεις διαμορφώνουν πλέον τα επαγγελματικά δεδομένα και η αγορά εργασίας αλλάζει συνεχώς, σε σημείο που αδυνατούμε να γνωρίζουμε ποια θα είναι η μορφή της ακόμα και στο πολύ άμεσο μέλλον. Φυσικό αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να αλλάζουν και τα δεδομένα στον κλάδο των επιχειρήσεων, γεγονός που ενισχύει την ανάγκη για άτομα με οικονομικές και διοικητικές σπουδές που θα είναι σε θέση να αφομοιώσουν και να διαχειριστούν όλες αυτές τις αλλαγές. Ο κλάδος των Οικονομικών αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές τα τελευταία χρόνια για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς γνωρίζουν πως η ενασχόληση με τα οικονομικά θα προσφέρει πλήθος επιλογών όσον αφορά την επαγγελματική  σταδιοδρομία.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr, ο κ. Κωνσταντίνος Κότιος , σύμβουλος σταδιοδρομίας «το γεγονός ότι στη χώρα μας υπάρχουν πολλές σχολές που προσφέρουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του Οικονομολόγου δεν πρέπει να αποθαρρύνει τους αποφοίτους των σχολών αυτών αλλά να τους οδηγεί στην αναζήτηση εξειδίκευσης η οποία θα διευρύνει τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες. Η σύγχρονη Οικονομική Επιστήμη έχει πολλούς κλάδους και εξειδικεύσεις όπως: τα Ναυτιλιακά, η Διαχείριση Κινδύνων (Risk Management), το Ψηφιακό Μάρκετινγκ – Ψηφιακή Επικοινωνία (Digital Marketing – Digital Communications), οι Διεθνείς Επιχειρήσεις (International Business)».

ethnos.gr

error: Content is protected !!