Το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης δώρησε απινιδωτή στο Σχολείο Σεληνίων Σαλαμίνας Το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης δώρησε απινιδωτή στο Σχολείο Σεληνίων Σαλαμίνας
Στις 24/3/2022 το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο  Σεληνίων Σαλαμίνας  παρέλαβε δωρέα από το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης, αυτόματο εξωτερικό  απινιδωτή τελευταίας τεχνολογίας   μετά από  πρωτοβουλία... Το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης δώρησε απινιδωτή στο Σχολείο Σεληνίων Σαλαμίνας

Στις 24/3/2022 το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο  Σεληνίων Σαλαμίνας  παρέλαβε δωρέα από το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης, αυτόματο εξωτερικό  απινιδωτή τελευταίας τεχνολογίας   μετά από  πρωτοβουλία και επικοινωνία της Προέδρου του  Συλλόγου  Γονέων Σεληνίων και Νεφρολόγου Θεοχαρούλας Κοντούλη και του ΔΣ του Συλλόγου καθώς και με ομόφωνη απόφαση του Διευθυντή  του Σχολείου Σωτήρη Καλαμπόκη και των εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Διεύθυνση του Σχολείου ευχαρίστησε  το Ίδρυμα Αντώνιος & Ιωάννης Αγγελικούσης για την δωρέα του Απινιδωτή και για όλο το κοινωνικό έργο που προσφέρει.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Νεφρολόγος Θεοχαρούλα Κοντούλη ,ο απινιδωτής είναι μια συσκευή η οποία ,σε συνδυασμό με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση ,μπορεί να ανατάξει μια ανακοπή η μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία.

Για να σωθούν ζωές μαθητών ,εκπαιδευτικών ,επισκεπτών, προσωπικού οι απινιδωτές πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σχολείο. Ευχή να μην χρειαστούν ποτέ, όμως μπορούν να αυξήσουν την επιβίωση σε κάποιο συμβάν εντός 3 λεπτών ,σε ποσοστό 50-70 %.

Ανέφερε επίσης ότι τις  επόμενες μέρες ότι το Σχολείο Σεληνίων θα το επισκεφθεί ειδική πιστοποιημένη ομάδα διάσωσης που θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή στους εκπαιδευτικούς καθώς και στους μαθητές των  μεγάλων τάξεων του Δημοτικού.Τα παιδιά μέσα από την γνώση των πρώτων βοηθειών μαθαίνουν δεξιότητες ζωτικής σημασίας και γίνονται μελλοντικοί πολίτες με αίσθημα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης.

Το σχολείο είναι ένας χώρος που με συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην εκμάθηση ενός απινιδωτή και πρώτων βοηθειών για να σωθούν συνανθρωποί μας.

piraeus365.gr

error: Content is protected !!