ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής
Ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση της παρτίδας 05110 του συμπληρώματος διατροφής RICETTA DEL FRATE ALOE ARBORESCENS (της εταιρείας VonDerWeid), στο οποίο ανιχνεύτηκε αλοΐνη Α και αλοΐνη... ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής

Ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση της παρτίδας 05110 του συμπληρώματος διατροφής RICETTA DEL FRATE ALOE ARBORESCENS (της εταιρείας VonDerWeid), στο οποίο ανιχνεύτηκε αλοΐνη Α και αλοΐνη Β που υπερβαίνει το όριο του Καν.(ΕΕ) 2021/468 που τέθηκε σε ισχύ στις 6.4.2021.

Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία Azienda Agricola biologica Il Pucino di de VonDerWeid Maurizio, Ιταλίας στην επιχείρηση AMHEALTH-NATPROD ΙΚΕ.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Η εταιρεία που διακινεί το εν λόγω προϊόν στην Ελλάδα υποχρεούται να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρει από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ. Κατά την ενημέρωση του ΕΟΦ η εταιρεία να αποστείλει παραστατικά αγοράς του παραπάνω προϊόντος καθώς και πελατολόγιο και παραστατικά διακίνησης σε περίπτωση που διακινήθηκε σε αγορές άλλων κρατών μελών της ΕΕ ή τρίτων χωρών.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ.

aftodioikisi.gr

error: Content is protected !!