ΠΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΨΕΜΑ – ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΨΕΜΑ – ΜΠΟΡΕΙΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Εθιμική Πρωταπριλιά σήμερα και είναι στ’ αλήθεια η μοναδική φορά που μπορεί κάποιος να μας ξεγελάσει με ένα ψέμα του,... ΠΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΨΕΜΑ – ΜΠΟΡΕΙΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Εθιμική Πρωταπριλιά σήμερα και είναι στ’ αλήθεια η μοναδική φορά που μπορεί κάποιος να μας ξεγελάσει με ένα ψέμα του, η μοναδική φορά που κι εμείς ανεχόμαστε ευχαρίστως να πιστέψουμε ένα ψέμα που προέρχεται από φίλους και συγγενείς μας. Τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, δεχόμαστε κάθε ψέμα από κάθε ψεύτη και με την υποχρέωση μάλιστα να το αποδεχόμαστε σαν «αλήθεια», μέχρι αποδείξεως του εναντίου, όμως πολύ αργά για να διορθώσουμε πλέον τα τυχόν  κακώς συμβάντα.

Φανταστείτε ωστόσο, χάριν παιδιάς και γέλωτος, να ακούγαμε σήμερα κάποια ψέματα, τα οποία θα μας έκαναν έστω και για ένα απειροελάχιστο χρονικό διάστημα να χαρούμε και να ευτυχήσουμε ακόμη, πιστεύοντας για μία επί πλέον φορά στην ουτοπία.

Πώς θα το εκλαμβάνατε, λοιπόν, να ξημέρωνε η 1η Απριλίου 2022 και να μας έλεγαν πως σταμάτησε η σύρραξη στην Ουκρανία και παράλληλα σε όλα τα μέρη του κόσμου όπου υπάρχουν ουκ ολίγες εστίες σήμερα, ή πως θα αύξαιναν, -με πραγματικές όμως αυξήσεις-, μισθούς και συντάξεις, πως άπαξ δια παντός μας αποχαιρέτησε ο κορωνοϊός, πως σταματούν τα «fake news», πως επουλώθηκε η τρύπα του όζοντος, πως η ΔΕΗ θα επιστρέψει στα παλιά τιμολόγια, πως δεν θα ξανακαούν δάση, πως θα πάψουν να κλέβουν και να σκοτώνουν, πως οι Τράπεζες θα μετατραπούν σε φιλανθρωπικά Ιδρύματα, πως θα απαλλαγούμε από τους πολιτικούς παγκοσμίως, πως η Ειρήνη και η Αγάπη θα επικρατήσουν παντού;

Φτάνει, θα μπορούσαμε να αραδιάσουμε και άλλα τέτοιου είδους ψέματα, αλλά προς τι; Ποτέ δεν βγαίνουν, σύμφωνα με το έθιμο της Πρωταπριλιάς, τα μικροψέματά μας αληθινά. Σκεφτείτε τώρα, αν μπορούν να καρποφορήσουν τα μεγάλα.

error: Content is protected !!