Κυβερνοεπιθέσεις από ρώσους χάκερς κατά δικτύων του ΝΑΤΟ και ενόπλων δυνάμεων της ανατολικής Ευρώπης Κυβερνοεπιθέσεις από ρώσους χάκερς κατά δικτύων του ΝΑΤΟ και ενόπλων δυνάμεων της ανατολικής Ευρώπης
Ρώσοι χάκερς αποπειράθηκαν πρόσφατα να διεισδύσουν στα δίκτυα του ΝΑΤΟ και τις ένοπλες δυνάμεις ορισμένων χωρών της ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με έκθεση του Threat... Κυβερνοεπιθέσεις από ρώσους χάκερς κατά δικτύων του ΝΑΤΟ και ενόπλων δυνάμεων της ανατολικής Ευρώπης

Ρώσοι χάκερς αποπειράθηκαν πρόσφατα να διεισδύσουν στα δίκτυα του ΝΑΤΟ και τις ένοπλες δυνάμεις ορισμένων χωρών της ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με έκθεση του Threat Analysis Group της Google που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Στην έκθεση δεν αναφέρεται ποιες ένοπλες δυνάμεις έγιναν στόχος «εκστρατειών ηλεκτρονικού ψαρέματος» που εξαπέλυσε η ομάδα που ονομάζεται Coldriver ή Callisto με έδρα την Ρωσία.

Η επίθεση έγινε με την χρήση νέων λογαριασμών Gmail προς μη Google λογαριασμούς, κατά συνέπεια, είναι άγνωστο το ποσοστό επιτυχία της, σύμφωνα με την έκθεση https://blog.google/threat-analysis-group/tracking-cyber-activity-eastern-europe .

Η Ρωσία κατηγορείται κατά τα τελευταία πολλά χρόνια για ποικίλες κυβερνοεπιθέσεις κατά δυτικών στόχων, αλλά αρνείται συστηματικά τις κατηγορίες.

Το 2019, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας F-Secure Labs χαρακτήρισε την ομάδα Callisto παράγοντα άγνωστης ταυτότητας που συνιστά προωθημένη απειλή και στοχεύει στην συγκέντρωση στοιχείων σχετικών με την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφαλείας στην Ευρώπη.

Η ομάδα των χάκερς επετέθη και κατά ενός Centre of Excellence (Κέντρο Αριστείας) του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την έκθεση, χωρίς περισσότερα στοιχεία.

Σε ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ δηλώνει, χωρίς να αναφέρεται ειδικά στην έκθεση του Threat Analysis Group της Google: «Διαπιστώνουμε κακόβουλη ηλεκτρονική δραστηριότητα σε καθημερινή βάση».

«Τα Centres of Excellence του ΝΑΤΟ συνεργάζονται με την Συμμαχία, αλλά δεν αποτελούν καθαυτά μέρος του ΝΑΤΟ. Βρισκόμαστε σε επαφή μαζί τους για την υπόθεση αυτή», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

ΕΚ – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!