Παράδοση Ανθρωπιστικής Βοήθειας από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη  για την Ομογένεια της Οδησσού Παράδοση Ανθρωπιστικής Βοήθειας από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη  για την Ομογένεια της Οδησσού
5/04/2022      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παράδοση Ανθρωπιστικής Βοήθειας από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη  για την Ομογένεια της Οδησσού και όλους τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της περιοχής ... Παράδοση Ανθρωπιστικής Βοήθειας από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη  για την Ομογένεια της Οδησσού

5/04/2022    

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράδοση Ανθρωπιστικής Βοήθειας από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη  για την Ομογένεια της Οδησσού και όλους τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της περιοχής 

Γ. Πατούλης: «Συμβάλλουμε στην ισχυροποίηση της ανθρωπιστικής αλυσίδας. Μαζί με τους πολίτες δημιουργούμε μια συμμαχία ευθύνης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς υπέρ της ελληνικής ομογένειας και συνολικά του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέδωσε σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια από το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας, στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών η οποία σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, τους Γιατρούς του Κόσμου και το φιλανθρωπικό ίδρυμα Μπούμπουρα θα αποσταλεί προκειμένου να δοθεί στην ομογένεια και συνολικά τους δοκιμαζόμενους πολίτες της Οδησσού.

Την ανθρωπιστική βοήθεια, εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών και της  Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων παρέλαβε ο Σύμβουλος Πρεσβείας Α,  Αθανάσιος Καφόπουλος.

Συνολικά στην ανθρωπιστική βοήθεια που ξεπερνά τις 30 παλέτες περιέχονται,   βρεφικές πάνες, νερό, μωρομάντηλα, πάνες ακράτειας, φαρμακευτικό υλικό (γάζες, επίδεσμοι, κ.α.),φρυγανιές, τρόφιμα μακράς διάρκειας,κρεμοσάπουνο,

υγρό πιάτων, σαμπουάν, σαπούνι χεριών, αφρόλουτρο, μικρούς χυμούς, ενεργειακά ποτά, κ.α.. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αποστολή αποτελεί συνέχεια εκείνης η οποία παραδόθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στη Δημοτική Αρχή της Οδησσού την προηγούμενη Κυριακή.   

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας δήλωσε:

«Βρισκόμαστε εδώ στον χώρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής μαζί με τον κ. Καφόπουλο προκειμένου να παραδώσουμε υλικό που έχουμε συγκεντρώσει με σκοπό τη στήριξη της ελληνικής κοινότητας και συνολικά των κατοίκων της Οδησσού. Με το τρόπο αυτό δημιουργούμε μια ισχυρή αλυσίδα αλληλεγγύης και συμβάλουμε με έμπρακτα στην παροχή βοήθεια στους ανθρώπους της ομογένειας και όχι μόνο. Είναι γνωστή και καταγεγραμμένη η ιστορική σημασία της ομογένειας της Οδησσού. Εκεί αναπτύχθηκε η Φιλική Εταιρεία, πάντα υπήρχε μεγάλος αριθμός Ελλήνων ομογενών στην περιοχή. Όλοι μαζί, οφείλουμε να δώσουμε το δικό μας στίγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, απέναντι στον παραλογισμό του πολέμου. Ευχή μας να σταματήσει το συντομότερο ο πόλεμος. Η Περιφέρεια Αττικής θα βρίσκεται κοντά στους συνανθρώπους μας. Όλοι μαζί θα πορευτούμε στην εποχή της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της στήριξης κάθε ανθρώπου ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με αντίξοες συνθήκες. Μαζί με τους πολίτες δημιουργούμε μια συμμαχία ανθρωπιάς υπέρ της ελληνικής ομογένειας και συνολικά του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών και της  Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων Α,  Αθανάσιος Καφόπουλος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τα στελέχη της Περιφέρειας, τον Ερυθρό Σταυρό, τους Γιατρούς του Κόσμου και το φιλανθρωπικό ίδρυμα Μπούμπουρα που συμβάλλουν για να φτάσει το υλικό στην Οδησσό και στην περιοχή ευρύτερα της νότιας Ουκρανίας. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί αυτή η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Δείτε σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων στο βίντεο.  Επισυνάπτεται και φωτογραφικό υλικό.

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες στήριξης του Ουκρανικού λαού

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει τις πρωτοβουλίες συγκέντρωσης ανθρωπιστικής Βοήθειας με το Όλοι Μαζί μπορούμε καθώς και με άλλους φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, στηρίζει τις  δράσεις εθελοντικών αιμοδοσιών και συλλογής τροφίμων οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό(ΕΕΣ). Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης)στις 8 και 9 Απριλίου.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!