Παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη η ανάδειξη των κορυφαίων ξενοδοχείων της χρονιάς Παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη η ανάδειξη των κορυφαίων ξενοδοχείων της χρονιάς
4/4/2022       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη η ανάδειξη των κορυφαίων ξενοδοχείων της χρονιάς Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε τον κλάδο των ξενοδόχων ο... Παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη η ανάδειξη των κορυφαίων ξενοδοχείων της χρονιάς

4/4/2022      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη η ανάδειξη των κορυφαίων ξενοδοχείων της χρονιάς

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε τον κλάδο των ξενοδόχων ο οποίος με πείσμα και όραμα κατακτά τον ενθουσιασμό των τουριστών και προβάλλει την Αττική και όλη την Ελλάδα διεθνώς»  

Τα κορυφαία ξενοδοχεία της χρονιάς και δυναμικά new openings σε όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν στη τελετή απονομής των Greek Hotel of the Year Awards που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου στον πολυχώρο Έβδομος – Multi Event City Loft στο Σύνταγμα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση και απένειμε ορισμένα από τα σημαντικότερα βραβεία στους νικητές.  Τα βραβεία, με πρόεδρο τον Πάνο Αλμυράντη, διοργανώνονται για τέταρτη συνεχή χρονιά και στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των σημαντικότερων ξενοδοχειακών brands της ελληνικής αγοράς. Την εκδήλωση παρουσίασε η Μαρία Νικόλτσιου.

Με αφορμή την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Στηρίζουμε τον κλάδο των ξενοδόχων ο οποίος με πείσμα και όραμα κατακτά τον ενθουσιασμό των τουριστών και προβάλλει την Αττική και όλη την Ελλάδα διεθνώς.

Η Αττική μας και η Αθήνα χαρακτηρίζονται από τον διεθνή τουριστικό τύπο και φέτος, ως μια από τις πιο γοητευτικές περιοχές του κόσμου, με θέα από κάθε γωνιά του λεκανοπεδίου,  με εξαιρετική γαστρονομία και με κουλτούρα φιλοξενίας.  Αξίζουν συγχαρητήρια στο κλάδο των ξενοδόχων  για τις διαρκείς προσπάθειες αναβάθμισης και των επενδύσεων στην ανακαίνιση και συντήρηση των κτισμάτων, που έφτασαν φέτος , όπως πληροφορούμαι, τα 830 εκατ. ευρώ σε ανακαινίσεις και συντηρήσεις έναντι 987 εκατ. ευρώ πριν το 2019. Αναμφίβολα , ο κλάδος της φιλοξενίας του φαγητού και ποτού μαζί συγκαταλέγονται στους ισχυρότερους συντελεστές στην ελληνική οικονομική ανάπτυξη, αφού συνεισέφεραν 9,8 δισεκατομμύρια ευρώ στην οικονομία τον προηγούμενο χρόνο  που ξεπερνά το 5,5%  του ΑΕΠ της χώρας.  Ενώ συνολικά τα ξενοδοχεία υποστήριξαν περίπου 170.000 θέσεις εργασίας το 2021.  Ως Περιφερειάρχης, αλλά και ωςΠροέδρος του ΙΣΑ συγχαίρω όλους τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες τους κλάδου και ευχαριστώ τον Υπουργό  Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, για την έκδοση των επικαιροποιημενων υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία από την πανδημία και  ιδιαίτερα για τη σφραγίδα πιστοποίησης που αναρτάται σε όλα τα ξενοδοχεία και φέρει την εμβληματική μορφή του Ιπποκράτη».   

Να σημειωθεί ότι τα βραβεία-θεσμός αναδεικνύουν για τέταρτη χρονιά καταλύματα που διακρίνονται για το μοναδικό ύφος των υπηρεσιών, της αρχιτεκτονικής και του προσωπικού τους και τα οποία αποτελούν ξεχωριστό προορισμό για τους φιλοξενούμενούς τους. Τα διακριθέντα ξενοδοχεία περιλαμβάνονται εδώ.

Τις υποψηφιότητες στα Greek Hotel of the Year Awards, που διοργανώνονται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Hotel & Restaurant Daily, αξιολόγησαν τα 23 μέλη της επιτροπής με Πρόεδρο τον Πάνο Αλμυράντη, Γενικό Διευθυντή του Grand Hyatt Athens και Πρόεδρο της EHMA – European Hotel Managers Association. Ειδική βαρύτητα έχουν τα τιμητικά βραβεία που απονέμονται σε εξέχοντες επαγγελματίες της ελληνικής ξενοδοχίας. To Lifetime Achievement Award δόθηκε στον κύριο Μπάμπη Φωσκολάκη, General Manager των Phaea Resorts. Το βραβείο Hotel Manager of the Year απονεμήθηκε στον κύριο Μάρκο Χαϊδεμένο, Managing Director του Canaves Oia και ο τίτλος Sales & Marketing Leader of the Year στον κύριο Αντώνη Αβδελά, Chief Sales & Marketing Officer της SANI & Ikos Resorts. Τα Hotel of the Year Awards 2022 διοργάνωσε το Hotel & Restaurant Daily της Boussias.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!