Γ. Πατούλης: «Με συντονισμένες δράσεις και συστηματική συνεργασία με φορείς όπως ο ΕΦΕΤ συμβάλλουμε στην ασφάλεια της υγείας των πολιτών και στην καλύτερη ποιότητα των τροφίμων» Γ. Πατούλης: «Με συντονισμένες δράσεις και συστηματική συνεργασία με φορείς όπως ο ΕΦΕΤ συμβάλλουμε στην ασφάλεια της υγείας των πολιτών και στην καλύτερη ποιότητα των τροφίμων»
6/4/2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο προληπτικός έλεγχος και η ασφάλεια των τροφίμων, στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του... Γ. Πατούλης: «Με συντονισμένες δράσεις και συστηματική συνεργασία με φορείς όπως ο ΕΦΕΤ συμβάλλουμε στην ασφάλεια της υγείας των πολιτών και στην καλύτερη ποιότητα των τροφίμων»

6/4/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο προληπτικός έλεγχος και η ασφάλεια των τροφίμων, στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Ενιαίου Φορέα Τροφίμων (ΕΦΕΤ) Α. Ζαμπέλα

Γ. Πατούλης: «Με συντονισμένες δράσεις και συστηματική συνεργασία με φορείς όπως ο ΕΦΕΤ συμβάλλουμε στην ασφάλεια της υγείας των πολιτών και στην καλύτερη ποιότητα των τροφίμων»

Ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την ασφάλεια των τροφίμων, τις συνθήκες συντήρησης και διάθεσής τους, καθώς και τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς τροφίμων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Ενιαίου Φορέα Τροφίμων (ΕΦΕΤ) Α. Ζαμπέλα.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γ. Σελίμης συζητήθηκε και το πλαίσιο περαιτέρω βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ ΕΦΕΤ και του ελεγκτικού μηχανισμού της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ αναφέρθηκε στο καλό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των στελεχών του Φορέα του και της Περιφέρειας, ενώ υπογράμμισε ότι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και η υποχρέωση των ελεγκτικών μηχανισμών να αναρτούν τους ελέγχους τους σε μια ενιαία πλατφόρμα θα εξαλείψει φαινόμενα επικάλυψης και θα αυξήσει τους ρυθμούς ελέγχων σε μεγαλύτερο εύρος στην αγορά.  

Όπως επισημάνθηκε και από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ζήτησε από τις αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα που αφορούν, τόσο στην υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων, όσο και στην ανταγωνιστικότητα των τιμών.

«Προτεραιότητά μας είναι η προστασία των καταναλωτών αλλά και η ενθάρρυνση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Με συντονισμένες δράσεις και συστηματική συνεργασία με φορείς όπως ο ΕΦΕΤ συμβάλλουμε στην ασφάλεια της υγείας των πολιτών και στην καλύτερη ποιότητα των τροφίμων. Με δεδομένες τις ελλείψεις προσωπικού και το τεράστιο εύρος της αγοράς, είναι σημαντικό να συνεργαστούμε δημιουργικά με τον ΕΦΕΤ και τον ελεγκτικό μηχανισμό του προκειμένου να μην υπάρχουν επικαλύψεις και οι έλεγχοι να εστιάζονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που εμφανίζουν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης. 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!