Συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Σωματείο «Ελίζα» για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες υπέρ των κακοποιημένων παιδιών Συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Σωματείο «Ελίζα» για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες υπέρ των κακοποιημένων παιδιών
6/4/2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Σωματείο «Ελίζα» για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες υπέρ των κακοποιημένων παιδιών Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ.... Συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Σωματείο «Ελίζα» για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες υπέρ των κακοποιημένων παιδιών

6/4/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Σωματείο «Ελίζα» για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες υπέρ των κακοποιημένων παιδιών

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με την Πρόεδρο του Σωματείου, Μαρίνα Καρέλλα

Γ. Πατούλης: «Μέσα από τις 290 κοινωνικές Δομές μας στηρίζουμε έμπρακτα  όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Θα είμαστε στο πλευρό και των κακοποιημένων παιδιών σε συνεργασία με φορείς κύρους όπως το ίδρυμα «Ελίζα»

Η δρομολόγηση μίας στενής και συστηματικής συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με το Σωματείο κατά της παιδικής κακοποίησης «Ελίζα» με στόχο την υλοποίηση κοινών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης αλλά και στήριξης δομών που σχετίζονται με το ζήτημα της παιδικής κακοποίησης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με την Πρόεδρο του Σωματείου Μαρίνα Καρέλλα.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκε και η Υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού του Σωματείου, Βάνα Μαρκετάκη.

Η κα. Καρέλλα αναγνωρίζοντας και την ευαισθησία του Περιφερειάρχη σε ζητήματα με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, τον ενημέρωσε σχετικά με τις δράσεις του Σωματείου για την προστασία των κακοποιημένων παιδιών, επισημαίνοντας τη σημασία συμπόρευσης με την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο τη διεύρυνση των συγκεκριμένων προσπαθειών.

Ειδικότερα και εστιάζοντας στη σημασία της πρόληψης, του γνωστοποίησε πως ήδη σε δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής λειτουργούν μονάδες ανίχνευσης και ταυτοποίησης περιστατικών κακοποίησης παιδιών, οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένους ιατρούς, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας δομών ενδιάμεσης φιλοξενίας των κακοποιημένων παιδιών.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, αφού εξήρε το έργο του Σωματείου και προσωπικά της Προέδρου Μ. Καρέλλα, επικαλούμενος και τη λειτουργία των περίπου 290 κοινωνικών δομών Δομών, τις οποίες χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με στόχο την ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, υπογράμμισε τη βούλησή του να συνδράμει έμπρακτα στην ενίσχυση της ομπρέλας προστασίας των κακοποιημένων παιδιών.

«Η ευαισθησία μας σε ζητήματα κακοποίησης είναι αδιαμφισβήτητη και δεδομένη, γι΄αυτό και έχουμε εστιάσει στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που υλοποιούμε σε δομές στήριξης των κακοποιημένων γυναικών» ανέφερε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Προς αυτή την κατεύθυνση εκτός από την ανάληψη κοινών δράσεων με το Σωματείο «Ελίζα» που θα εστιάσουν και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το ζήτημα της κακοποίησης των παιδιών, θα εξετάσουμε τη στήριξη μέσω ΕΣΠΑ και δομών που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω προστασία αυτών των παιδιών που υφίστανται κακοποιητικές συμπεριφορές. Θα είμαστε ενεργοί συμπαραστάτες στο έργο σας».

error: Content is protected !!