Ο malakas «χτυπά» την Ασία – Παγκόσμιος συναγερμός Ο malakas «χτυπά» την Ασία – Παγκόσμιος συναγερμός
Το όνομα Malakas φέρει η πρώτη τροπική καταιγίδα του 2022 στην Ασία. Σύμφωνα με την πορεία του φαινομένου, ενδέχεται να επηρεάσει την Ταϊβάν, την... Ο malakas «χτυπά» την Ασία – Παγκόσμιος συναγερμός

Το όνομα Malakas φέρει η πρώτη τροπική καταιγίδα του 2022 στην Ασία. Σύμφωνα με την πορεία του φαινομένου, ενδέχεται να επηρεάσει την Ταϊβάν, την Κορεατική Χερσόνησο και την Ιαπωνία.

Η τροπική καταιγίδα Malakas, όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, βρίσκεται σε εξέλιξη ανατολικά των Φιλιππίνων και κινείται βορειότερα.

Στην τροπική καταιγίδα αναφέρθηκε και μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος τόνισε πως δεν πρόκειται για πλάκα.

Malakas: Τι σημαίνει το όνομα τη τροπικής καταιγίδας

Στα φιλιππινέζικα malakas σημαίνει δυνατός και μεταφράζεται και ως δυναμικός. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το φαινόμενο με αυτό το όνομα κάνει την εμφάνισή του. Για την ακρίβεια, «επισκέπτεται» την περιοχή κάθε 6 χρόνια.

Η πρώτη φορά που ο malakas έκανε την εμφάνισή του, ήταν το 2004. Ακολούθησε το 2010 και -βάσει αλληλουχίας- το 2016. Έτσι, με το ημερολόγιο να γράφει 2022, ήταν η ώρα του να εμφανιστεί ξανά.

eleftherostypos.gr

error: Content is protected !!