ΑΝΑΒΟΥΝ  ΠΑΛΙ ΑΠΟΨΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΝΑΒΟΥΝ  ΠΑΛΙ ΑΠΟΨΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Απόψε Τετάρτη 20 Απριλίου και στις επτά το απόγευμα, οι διακεκριμένες εκδόσεις «Ψυχογιός», παρουσιάζουν διαδικτυακά το ιστορικό μυθιστόρημα του Ντίνου Κουμπάτη «Στις Φλόγες της... ΑΝΑΒΟΥΝ  ΠΑΛΙ ΑΠΟΨΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Απόψε Τετάρτη 20 Απριλίου και στις επτά το απόγευμα, οι διακεκριμένες εκδόσεις «Ψυχογιός», παρουσιάζουν διαδικτυακά το ιστορικό μυθιστόρημα του Ντίνου Κουμπάτη «Στις Φλόγες της Σμύρνης», το οποίο κυκλοφόρησε το 2013 και μέχρι σήμερα έχει κάνει πάρα-πολλές επανεκδόσεις.

Η διαδικτυακή αυτή παρουσίαση, γίνεται στα πλαίσια ενός κύκλου αφιερωμένου στα εκατό χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και των άλλων πόλεων της ελληνικής Μικράς Ασίας και θα μιλήσουν για το βιβλίο άνθρωποι των Γραμμάτων, μεταξύ των οποίων και η έγκριτη κριτικός βιβλίο και δασκάλα της Ποίησης Παναγιώτα Χριστοπούλου-Ζαλώνη, καθώς και ο δημοσιογράφος εκδότης της εφημερίδας και του  portal «Η Φωνή της Σαλαμίνας», ενώ γνωστοί ηθοποιοί του Θεάτρου θα διαβάσουν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο.

Ο Ντίνος Κουμπάτης κατά την παρουσίαση του βιβλίου του στην αλβανική γλώσσα με τον Αρχιεπίσκοπο κκ. Αναστάσιο και την εκδότρια του οίκου “ΤΟΕΝΑ” Irena Toçi

Στο μυθιστόρημά του «Στις φλόγες της Σμύρνης, ο Ντίνος Κουμπάτης, ο οποίος επίσης θα μιλήσει γι’  αυτό, αναφέρεται στις τελευταίες ημέρες και ώρες των περιστατικών, ξεκινώντας από Κρήτες αποίκους, οι οποίοι έφτασαν εκεί μετά την κατάκτηση των Τούρκων στην μεγαλόνησο, προκειμένου να ζητήσουν άσυλο και αφομοιώθηκαν στο από αρχαιοτάτων χρόνων ελληνικό στοιχείο της Ιωνίας γης. Θέτοντας σαν κύρια πρόσωπα της ιστορίας του μία οικογένεια ευπατρίδων, η οποία αναγκάζεται να εγκαταλείψει την πόλη διαμελισμένη, αναφέρεται στα θλιβερά ιστορικά γεγονότα τα οποία προκλήθηκαν από τα τραγικά λάθη της τότε ελληνικής κυβέρνησης Βενιζέλου και την χαριστική βολή θνητότητας του ελληνισμού από τους Συμμάχους μας της «Αντάτ».

Με μία κρυστάλλινη περιγραφική γλώσσα, καταγράφει και περιγράφει την προδοσία, το ολοκαύτωμα της Σμύρνης, το λιντσάρισμα του Μητροπολίτη Χρυσόστομου, την απεγνωσμένη προσπάθεια των Σμυρνιών να σωθούν με πλοία, τα οποία είχαν διαταχθεί να μην παρέχουν βοήθεια σε κανέναν, την ίδια την πόλη με τα εκατοντάδες πτώματα, την Μητρόπολη της Αγίας Φωτεινής να καίγονται, τις αποφράδες εκείνες ημέρες και νύχτες.

Όλα αυτά και άλλα επί του θέματος, θα συζητηθούν απόψε και θα παρουσιαστούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Ντίνου Κουμπάτη, στην αποψινή διαδικτυακή συζήτηση.



error: Content is protected !!