Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Σαλαμίνα Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Σαλαμίνα
Σαλαμίνα, 19.04.2022 Σήμερα, Μ. Τρίτη, 19 Απριλίου ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη στη Σαλαμίνα. Η επίσκεψη ξεκίνησε με την ιστορική Μονή Φανερωμένης... Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Σαλαμίνα

Σαλαμίνα, 19.04.2022

Σήμερα, Μ. Τρίτη, 19 Απριλίου ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη στη Σαλαμίνα.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με την ιστορική Μονή Φανερωμένης όπου τον υποδέχθηκαν οι μοναχές στην είσοδο του μοναστηριού και η Ηγουμένη τον ξενάγησε στο Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος με ανεκτίμητης αξίας αγιογραφίες του Γεωργίου Μάρκου που απεικονίζουν πάνω από 3.600 πρόσωπα.

Στο γραφικό σπίτι του ποιητή Άγγελου Σικελιανού βρέθηκε αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός συνοδεία του Δημάρχου Σαλαμίνας και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναίκας του Δήμου και στο Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑΜΕΑ Σαλαμίνας, «’Αγιος Συμεών».

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με εκπροσώπους, ενημερώθηκε και συνομίλησε με μικρά παιδιά του χάρισαν τις ζωγραφιές τους, πασχαλινές λαμπάδες και δώρα που μόνα τους έφτιαξαν.

Σε πολύ θετικό κλίμα συνεχάρη τις πρωτοβουλίες του Δήμου στο επίπεδο κοινωνικής συνοχής, προστασίας και προόδου.

Ο Πρωθυπουργός συνέχισε στο Δημαρχείο του νησιού, όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος, Γιώργος Παναγόπουλος και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή.  Διεξήχθη σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου με την ατζέντα της Σαλαμίνας να συζητείται εκτενώς. Η υποστήριξη είναι εμφανής και η αναγνώριση μεγάλη.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

H Σαλαμίνα είναι ένα νησί πολύ μεγαλύτερο από ό,τι αντιλαμβάνονται πολλοί συμπολίτες μας, δίπλα στην Αττική, με σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες. Ο Δήμος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Έχω δει ότι έχουν εγκριθεί σημαντικά έργα για το νησί, είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο προσθέτει πολύ σημαντικούς χρηματοδοτικούς πόρους για την υποστήριξη της αυτοδιοίκησης».

Επίσης, εξαίροντας κυρίως το έργο της οικονομικής εξυγίανσης που επιτεύχθηκε στον δήμο κάτω από δύσκολες συνθήκες, τόνισε πως το δίλημμα είναι είναι: «Ή θα πάμε μπροστά, ή θα ξανακυλήσουμε στο παρελθόν που θέλουμε να ξεχάσουμε».

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη στήριξη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών τόσο το 2020 με αρμόδιο Υπουργό τον κ. Θεοδωρικάκο όσο και το 2021 με αρμόδιο τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα για τη στήριξη τους στην προσπάθεια του Δήμου για την οικονομική εξυγίανση του. «Η Σαλαμίνα είναι σε τροχιά ανάπτυξης και νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση που η προσπάθεια μας αναγνωρίζεται», ανέφερε ο Γιώργος Παναγόπουλος.

Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο συμμετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, οι βουλευτές Β’ Πειραιά της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Γιάννης Τραγάκης και ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης.

Εκ του Γραφείου Τύπου

error: Content is protected !!