ΕΚΛΟΓΩΝ, ΠΟΘΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΠΟΘΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ
του Ντίνου Κουμπάτη Κατ’ επανάληψη, και σε όλα τα διαγγέλματά του, τα οποία υπήρξαν άπειρα, αλλά και εκτός αυτών καθημερινά σχεδόν, ο νυν πρωθυπουργός... ΕΚΛΟΓΩΝ, ΠΟΘΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ

του Ντίνου Κουμπάτη

Κατ’ επανάληψη, και σε όλα τα διαγγέλματά του, τα οποία υπήρξαν άπειρα, αλλά και εκτός αυτών καθημερινά σχεδόν, ο νυν πρωθυπουργός της χώρας μας, έχει τονίσει πως η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει όλον τον χρόνο, ο οποίος της ανήκει, πριν φτάσει στην προκήρυξη εκλογών. Δύσκολο, ωστόσο, να το αντιληφθούν τόσο οι πολιτικοί του αντίπαλοι, οι οποίοι προσδοκούν την διαδοχή, όσο και πλήθος πολιτών, οι οποίοι πάλι για διάφορους λόγους πιστεύουν ότι τέσσερα χρόνια είναι πολλά για μία κυβέρνηση, η οποία κατά τη γνώμη τους δεν έχει πετύχει έτσι όπως αυτοί το ήθελαν στην διακυβέρνηση.

Ευσεβείς πόθοι όλων των προαναφερομένων και ένα σήριαλ προσδοκιών, επιθυμιών και έντασης γύρω από μία υπόθεση, η οποία επί τρία έτη μας κρατά σε επιφυλακή και όλο ακούμε την αντιπολιτευτική προπαγάνδα επ’ αυτού και όλο γινόμαστε και λήπτες των μηνυμάτων του πρωθυπουργού πως κρατεί γερά το τιμόνι και πως χαιράμενος της αγάπης του ελληνικού λαού, θα είναι και πάλι ο νικητής των επερχομένων, -αν και πότε-, κοινοβουλευτικών εκλογών. Έτσι, οι αψιμαχίες έως και κοκορομαχίες συνεχίζονται, επαιρομένων όλων των κομμάτων, ακόμη και των μικροτέρων, τα οποία επιζητούν μία θέση κάτω από τον ήλιο οιουδήποτε πολιτικού θαύματος και των πιστών τους, προκειμένου να κυβερνήσουν για πρώτη ή για πολλοστή φορά την Ελλάδα, οι πρώτοι λίγες ελπίδες έχοντες, οι δε παλαιότεροι και κυβερνήσαντες λησμονώντας το γεγονός πως αν οι πολίτες ήσαν ευχαριστημένοι από τις πρώην διακυβερνήσεις τους, μη αφαιρουμένης και της τελευταίας τετραετίας, ούτε εκλογές θα εύχονταν, ούτε θα κατεψήφιζαν, όποτε αυτό χρειάστηκε και τους δόθηκε η ευκαιρία. Παραμονές του Πάσχα, δυναμιτίστηκε και πάλι η εκλογολογία, καθώς ο πρωθυπουργός μίλησε με έξαρση για την αύξηση κατά 1,6 ευρώ την ημέρα στον μισθό των εργαζομένων, καθώς θεωρήθηκε προεόρτιο εκλογών ένα τέτοιο και τόσο δελεαστικό δώρο στους ψηφοφόρους της χώρας. Έτσι, οι ψίθυροι θέλουν, αυτήν την φορά, εκλογές στο τέλος Μαΐου αν αυτές αναγγελθούν κατά την πρωτομαγιά ομού με ένα μπουκέτο άνθη, αλλιώς τον Σεπτέμβριο.

Και έτσι από περίοδο σε περίοδο, θα φτάσουμε τελικά και στην ημερομηνία της λήξης της τετραετίας. Πάντως, σε έναν λαό, ο οποίος υποφέρει από αυξανόμενη συνεχώς έλλειψη πόρων διαβίωσης, καλό είναι, αν δεν τον τρελάνεις με αυτά και με αυτά, να τον προτρέπεις στην εξύφανση ελπίδων. Ο πρωθυπουργός μας άλλωστε, όπως έγινε γνωστό, θα παρουσιαστεί στις 16 Μαΐου στον Λευκό Οίκο, οπότε μάλλον απίθανο είναι να έχει νωρίτερα, και ελπίδες made in USA προκειμένου να προγραμματίσει και να προκηρύξει εκλογές.

error: Content is protected !!