Οι 3.898 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις που θα γίνουν το καλοκαίρι Οι 3.898 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις που θα γίνουν το καλοκαίρι
Ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τους διαγωνισμούς που θα «τρέξουν» μέσα στο καλοκαίρι για μόνιμο και εποχικό προσωπικό. Συνολικά μέχρι τώρα έχουν εγκριθεί 3.898... Οι 3.898 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις που θα γίνουν το καλοκαίρι

Ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τους διαγωνισμούς που θα «τρέξουν» μέσα στο καλοκαίρι για μόνιμο και εποχικό προσωπικό. Συνολικά μέχρι τώρα έχουν εγκριθεί 3.898 προσλήψεις σε φορείς όπως υπουργεία, δήμοι, Συνοριοφυλακή, ΕΥΔΑΠ, ασφαλιστικοί φορείς, πανεπιστήμια. Οι νέοι διαγωνισμοί θα ξεκινήσουν να προκηρύσσονται μέσα στον Μάιο και θα συνεχίσουν όλο το καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται ότι το ΑΣΕΠ, παράλληλα, ετοιμάζει και τον νέο γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό που θα γίνει τον Σεπτέμβριο και θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο πρόσληψης προσωπικού αορίστου χρόνου.

1.725 θέσεις συμβασιούχων στους δήμους

Με 1.725 εποχικούς υπαλλήλους ενισχύονται οι δήμοι για την κάλυψη αναγκών εν όψει καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, με τρεις εγκριτικές αποφάσεις δρομολογούνται οι νέες προσλήψεις στους ΟΤΑ και, πιο αναλυτικά, θα καλυφθούν: 711 θέσεις ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε ΝΠΙΔ των ΟΤΑ για την παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου, 262 θέσεις ατόμων σε 23 Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης και Αποχέτευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με διάρκεια έως οκτώ (8) μήνες, και τέλος 752 θέσεις ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως οκτώ (8) μήνες, σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Οι θέσεις περιλαμβάνουν προσλήψεις σε δήμους όλης της χώρας για τις ανάγκες κάλυψης αναγκών που προκύπτουν κατά τη θερινή περίοδο. Ανάμεσα στις ειδικότητες που ζητούνται είναι: οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, μάγειρες, καθαριστές, υπάλληλοι παραλίας, διοικητικό προσωπικό, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.ά. Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι για τις εποχικές θέσεις περιλαμβάνονται η αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφα τίτλου σπουδών και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

280 μόνιμοι στο υπουργείο Παιδείας

Η επόμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ που θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και μάλιστα μέσα στο Μάιο αφορά στην πλήρωση 185 θέσεων στο υπουργείο Παιδείας, καθώς και 95 ακόμα θέσεων που κατανέμονται σε δημόσια πανεπιστήμια, την ΕΘΑΑΕ, καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών. Συνολικά, πρόκειται για 280 μόνιμες θέσεις. Η κατανομή των θέσεων ανά φορέα είναι: Υπουργείο Παιδείας για την πλήρωση 185 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας, Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας, ΑΠΘ για την πλήρωση 12 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας, ΠΔΕ Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για την πλήρωση 19 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, ΑΣΚΤ για την πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ κατηγορίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας, Γενικών Αρχείων του Κράτους για την πλήρωση 14 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας, Πολυτεχνείο Κρήτης για την πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ, ΥΕ κατηγορίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την πλήρωση 3 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για την πλήρωση 7 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας, ΕΜΠ για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο για την πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας, ΔΠΘ για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας και Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών για την πλήρωση 1 θέσης ΔΕ κατηγορίας και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την πλήρωση 3 θέσεων ΤΕ κατηγορίας.



115 στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Στην πρόσληψη 115 μόνιμων υπαλλήλων σχεδιάζει να προχωρήσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) το επόμενο διάστημα και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προσληφθούν υπάλληλοι Πληροφορικής και υπάλληλοι στατιστικής. Για τις θέσεις των υπαλλήλων Στατιστικής ζητούνται:α) Πτυχίο ή δίπλωμα Στατιστικής ή Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης ή Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης ή Στατιστικής και Αναλογιστικών- Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών ή Μαθηματικών Εισαγωγική Κατεύθυνση Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών ΑΕΙ ή Μαθηματικών ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας.

122 στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Νέα προκήρυξη έχει στα «σκαριά» το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού -ΑΣΕΠ- που θα αφορά σε 122 νέες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα αυτή προκήρυξη θα περιλαμβάνει νέες θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν αποκλειστικά από προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

63 σε φορείς στο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Με 63 νέους υπαλλήλους θα ενισχυθούν δύο φορείς του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας . Πρόκειται για το Πράσινο Ταμείο (υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας), της «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 62 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 1 θέσης ΔΕ κατηγορίας.

70 μόνιμοι σε έξι φορείς

Σχέδιο προκήρυξης για 70 θέσεις επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ. Θα γίνουν προσλήψεις σε έξι φορείς, και συγκεκριμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για την πλήρωση 11 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας, στο ΜΤΠΥ για την πλήρωση 11 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας, στο ΝΑΤ για την πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ κατηγορίας, στον ΟΠΕΚΑ για την πλήρωση 24 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας, στον ΟΑΕΔ για την πλήρωση 15 θέσεων ΠΕ κατηγορίας και στο ΕΚΚΑ για την πλήρωση 4 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας.

128 στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Στην πρόσληψη 128 μόνιμων υπαλλήλων θα προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω υπουργείο είχε προκηρύξει και το 2021 68 μόνιμες θέσεις (1Κ/2021). Τώρα, το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται νέο σχέδιο προκήρυξης για την πλήρωση 128 θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: ΔΕ Τεχνικού/Ηλεκτρολογίας, ΤΕ Μηχανικών Ναυπηγικής, ΠΕ Μηχανικών/Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ΠΕ Μηχανικών/Μηχανολόγων Μηχανικών κ.ά.

500 προσλήψεις στον ΕΦΚΑ

Στην πρόσληψη 500 μόνιμων υπαλλήλων και διευθυντών και γενικών διευθυντών από τον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα με τριετή θητεία προχωράει ο e-ΕΦΚΑ σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας «Εκσυγχρονισμός του ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης». Οι προσλήψεις αφορούν σε 500 μόνιμους υπαλλήλους που θα πέσουν στη μάχη των εκκρεμών συντάξεων, αλλά και στο νέο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Εργασίας 1555.

145 μόνιμοι στην ΕΥΔΑΠ

Την έγκριση διαδικασιών πλήρωσης εκατόν σαράντα πέντε (145) θέσεων προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην Εταιρεία Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ) ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Το υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε στο Εθνικό Τυπογραφείο τις θέσεις που θα διατεθούν για τα προστατευόμενα άτομα του ν. 2643/1998. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν από την προκήρυξη είναι οι: ΔΕ Ηλεκτρολόγοι, ΔΕ Δομικών Εργων, ΔΕ Οδηγοί C κατηγορίας, ΤΕ Πολιτικοί Μηχανικοί, ΠΕ Οικονομικοί και ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί.

550 συνοριοφύλακες σε Αλεξανδρούπολη και Εβρο

Την πρόσληψη 550 συνοριοφυλάκων προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Από αυτούς 250 θα τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη και οι υπόλοιποι 300 στους τρεις νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας αφού πρώτα εκπαιδευτούν. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό θα έχουν οι Ελληνες/ίδες πολίτες (άνδρες και γυναίκες) που έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις: 1) Κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε περιοχές της Περιφέρειας Εβρου και Ανατολικής Μακεδονίας. 2) Είναι απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής εσωτερικού ή εξωτερικού. 3. Δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους. 4. Εχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης. 5. Εχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου. 6. Εχουν ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ. χωρίς υποδήματα. 7. Εχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην πατρίδα και δεν πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους. 8. Οι άνδρες έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης. Δεν γίνονται δεκτοί υποψήφιοι οι οποίοι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. 9. Δεν έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση, απόπειρα ή κάθε μορφή συμμετοχής σε κακούργημα ή σε εγκλήματα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του δημοκρατικού πολιτεύματος, προσβολών της διεθνούς υπόστασης της χώρας, προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας, κατά των πολιτειακών και πολιτικών οργάνων. 10. Δεν έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, ανεξάρτητα αν τους επιβλήθηκε ή όχι ποινή για την πράξη τους αυτή.

200 μόνιμοι στον ΟΣΕ

Με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις στον ΟΣΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εγκριθεί 200 νέες προσλήψεις σε ειδικότητες όπως: ΔΕ Προσωπικού Ελιγμών Κλειδούχων, ΔΕ Σταθμαρχών, ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρονικών, ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρολόγων και ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Εργου. Σύμφωνα με τροπολογία, ο προσλήψεις θα διενεργούνται από την ΟΣΕ Α.Ε. βάσει σειράς προτεραιότητας και των κριτηρίων του άρθρου 29 του ν. 4765/2021. Η προκήρυξη θα εκδοθεί από τον υπουργό Μεταφορών, κατόπιν εισήγησης του ΟΣΕ και ύστερα από έγκριση του ΑΣΕΠ, η οποία διαβιβάζεται εντός δέκα ημερών από την ημέρα παραλαβής του αιτήματος του ενδιαφερόμενου φορέα. Στην προκήρυξη θα αναφέρονται τα εξής στοιχεία: Ο συνολικός αριθμός του προσωπικού που προσλαμβάνεται ανά κατηγορία, τα απαιτούμενα προσόντα, η περιγραφή του αντικειμένου των προκηρυσσόμενων θέσεων και τα δικαιολογητικά απόδειξης αυτών ανά κατηγορία προσωπικού. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων που ανέρχεται σε 15 ημέρες από την ημέρα δημοσίευσης της προκήρυξης, καθώς και ο τρόπος υποβολής τους και η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων. Τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα θα καθοριστούν με απόφαση του υπουργού Μεταφορών, η οποία εκδίδεται σε ένα μήνα από την ψήφιση της τροπολογίας.

eleftherostypos.gr

error: Content is protected !!