Γ. Πατούλης:«Στη μετά-Covid εποχή η Αττική δίνει το «παρών» με το υψηλής ποιότητας τουριστικό προϊόν της» Γ. Πατούλης:«Στη μετά-Covid εποχή η Αττική δίνει το «παρών» με το υψηλής ποιότητας τουριστικό προϊόν της»
29/4/2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ. Πατούλης:«Στη μετά-Covid εποχή η Αττική δίνει το «παρών» με το υψηλής ποιότητας τουριστικό προϊόν της» Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ.... Γ. Πατούλης:«Στη μετά-Covid εποχή η Αττική δίνει το «παρών» με το υψηλής ποιότητας τουριστικό προϊόν της»

29/4/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Πατούλης:«Στη μετά-Covid εποχή η Αττική δίνει το «παρών» με το υψηλής ποιότητας τουριστικό προϊόν της»

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο Συνέδριο Choose Greece

Την ανάδειξη της Αττικής ως τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες έθεσε ως προτεραιότητα της διοίκησης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την τοποθέτησή του στο Συνέδριο Choose Greece, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία και της Υφ. Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη.  

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Choose Greece, Λ. Βαρουξής και τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Μ. Νικόλτσιου.

Κατά την έναρξη της παρέμβασης του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής στον τουριστικό τομέα εστιάζοντας κυρίως στις πρότυπες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, στο εξαιρετικό κλίμα, τη μοναδική της γαστρονομία, θαυμάσια ορεινά, παραθαλάσσια και νησιωτικά τοπία, αλλά και τις προτάσεις για τουρισμό Υγείας και ευεξίας.

«Η  Αττική έχει τα πάντα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο» τόνισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά : «Στη μετά-Covid εποχή η Αττική δίνει το «παρών» με το υψηλής ποιότητας τουριστικό προϊόν της».

«Η Αττική περνά σε μία νέα «πράσινη» εποχή»

Ο Περιφερειάρχης έδωσε έμφαση στις προσπάθειες που γίνονται, προκειμένου η Αττική να γυρίσει σελίδα και να περάσει σε μία νέα «πράσινη» εποχή, μέσα και από την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.

«Σε δυόμιση χρόνια καλύψαμε αποστάσεις δεκαετιών. Δίνουμε άλλη πνοή στην Αττική μέσα από την πράσινη ανάπτυξη και το πιο μεγάλο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων, που μας καθιστά από ουραγούς σε πρωτοπόρους της προστασίας του περιβάλλοντος» επισήμανε και τόνισε πως προς αυτή την κατεύθυνση είναι σε εξέλιξη  συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Ένα μεγάλο εργοτάξιο η Αττική με 1.000 έργα σε εξέλιξη

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα πολλά και εμβληματικά, πάνω από 1.000 τον αριθμό που είναι σε εξέλιξη, προϋπολογισμού άνω των 2.2 δις ευρώ, επισημαίνοντας πως η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας αλλάζει όψη, εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ιδιαίτερα εστίασε σε σημαντικά έργα που υλοποιούνται ή έχουν ολοκληρωθεί και θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της τουριστικής φυσιογνωμίας της Αττικής, όπως η ανάπλαση του Μικρολίμανου, η πλήρης ανάπλαση του κτιρίου της Πινακοθήκης, η δημιουργία του ψηφιακού Μουσείο Ακρόπολης, η εμβληματική ανάπλαση του Φαληρικού όρμου, έργα τα οποία, όπως ανέφερε, αποτελούν συνάμα και κίνητρα για τον επισκέπτη προκειμένου να έρθει στην Αττική.

Με ηλεκτροκίνητα σκάφη περιηγήσεις στην Αττική Ριβιέρα


Ιδιαίτεραεστίασε ο Περιφερειάρχης στην προτεραιότητα που δίνει στην ανάδειξη των νησιών της Αττικής και προς αυτή την κατεύθυνση ανακοίνωσε πως προγραμματίζεται η προμήθεια ηλεκτροκίνητων σκαφών, τα οποία θα εκτελούν περιηγήσεις στην Αττική Ριβιέρα, ώστε ο τουρίστας να απολαμβάνει το μοναδικό τοπίο με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. «Συνδυάζουμε την «πράσινη» με τη «γαλάζια» Αττική» σημείωσε ενώ παράλληλα, όπως ανέφερε, «επενδύουμε στην προβολή των μοναδικών αγροδιατροφικών προϊόντων της Αττικής και στη μοναδική της γαστρονομία».


Ισχυρό χαρτί ο Τουρισμός Υγείας

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο κ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας, ένα «ισχυρό χαρτί» όπως ανέφερε το οποίο μπορεί συνολικά να προσθέσει στο ΑΕΠ της χώρας περίπου 13,6 δις ευρώ.  Παράλληλα αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό δημιουργίας στην Αττική ενός χωριού Υγείας, Ευεξίας και Ελληνικής Φιλοξενίας, το οποίο θα επιτρέπει στον επισκέπτη να γνωρίσει την αυθεντική ελληνική φιλοξενία μέσα από προγράμματα που συμβάλλουν στην Υγεία, με δραστηριότητες Ευεξίας. Μάλιστα όπως τόνισε στο πλαίσιο αυτού το προγράμματος οι υγειονομικές μονάδες θα συνδέονται με τις τουριστικές σε ενιαίο τουριστικό φορέα. 
«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο χωριό υγείας στη Βορειοανατολική Αττική, μια περιοχή που αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς», τόνισε.

Δείτε σχετικό βίντεο από την παρέμβαση του Περιφερειάρχη στο παρακάτω link:

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!