H “Σαλαμίνα” της αρχαιολόγου Τρ. Κάττουλα στα Σελήνια H “Σαλαμίνα” της αρχαιολόγου Τρ. Κάττουλα στα Σελήνια
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σεληνίων, παρεδωσε στον Διευθυντή του Σχολείου μας κ. Καλαμπόκη, αντίτυπα του βιβλίου “Σαλαμίνα”, συγγραφικό έργο... H “Σαλαμίνα” της αρχαιολόγου Τρ. Κάττουλα στα Σελήνια

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σεληνίων, παρεδωσε στον Διευθυντή του Σχολείου μας κ. Καλαμπόκη, αντίτυπα του βιβλίου “Σαλαμίνα”, συγγραφικό έργο της αρχαιολόγου Τριανταφυλλιάς Κάττουλα, το οποίο είχε την ευγενική καλοσύνη να μας χορηγήσει ως προσφορά το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σκοπός της διαθέσεως του βιβλίου, στο διδακτικό προσωπικό, στη βιβλιοθήκη του σχολείου, σε συμβολικό αριθμό φιλιστόρων μαθητών, καθώς και στην βιβλιοθήκη της Κοινότητας Σεληνίων, είναι να παράσχει το δημιουργικό ερέθισμα ώστε να ασχοληθούν επισταμένα με την ιστορία του τόπου μας, καθώς το βιβλίο περιγράφει και παραθέτει φωτογραφικά τα αξιολογότερα ευρήματα από τις αρχαιολογικές εστίες του νησιού μας, και να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της προγονικής κληρονομιάς, με αποκορύφωμα την κοσμοϊστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας, η έκβαση της οποίας άλλαξε τον ρου του ιστορικού γίγνεσθαι, καθ΄ ομολογία πολλών διαπρεπών ιστορικών.

Το ΔΣ του Συλλόγου γονέων
Η Πρόεδρος
Θεοχαρούλα Κοντούλη Νεφρολόγος

error: Content is protected !!