Ομιλητής ο Δήμαρχος Σαλαμίνας σε ημερίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ‘Europe for Citizens’ Ομιλητής ο Δήμαρχος Σαλαμίνας σε ημερίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ‘Europe for Citizens’
Σαλαμίνα, 6.05.2022 Την Πέμπτη, 5 Απριλίου 2022, το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων στο πλαίσιο του έργου “AGORA-Democratic Values & Culture in Europe”... Ομιλητής ο Δήμαρχος Σαλαμίνας σε ημερίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ‘Europe for Citizens’

Σαλαμίνα, 6.05.2022

Την Πέμπτη, 5 Απριλίου 2022, το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων στο πλαίσιο του έργου “AGORA-Democratic Values & Culture in Europe” στο πλαίσιο του Προγράμματος Europe for Citizens προσκάλεσε ως ομιλητή τον Δήμαρχο Σαλαμίνας, Γιώργο Παναγόπουλο, σε πάνελ διαλόγου με αφορμή τις ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2022.

Το θέμα της ομιλίας του Δημάρχου Σαλαμίνας ήταν «Η νεολαία σε τοπικό επίπεδο διακυβέρνησης, πρωτοβουλίες, προτεραιότητες και προκλήσεις». Οι κ.κ. Χάρης Κούντουρος, Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων , διοργάνωσης και υλοποίησης δράσεων για την προώθηση των προτεραιοτήτων και αξιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Κυριάκος Καρεκλάς, Δήμαρχος Αθηένου Κύπρου.πλαισίωσαν το πάνελ με συντονίστρια την κα. Παπαδάκη Δέσποινα, Γενική Γραμματέας του Ινστιτούτου Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

Είναι γνωστό πως η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen ανακήρυξε το 2022 ως το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας.

Στο πλαίσιο αυτό το έργο “AGORA-Democratic Values & Culture in Europe” στοχεύει στην ανάδειξη των ευρωπαϊκών ιδεών και δικαιωμάτων καθώς και να ενισχύσει κα να αναβαθμίσει τις συνθήκες δημοκρατικής συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αλληλεγγύη σε περιόδους κρίσης.

Στην σχετική τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Σαλαμίνας τόνισε:

«Ας είμαστε ρεαλιστές. Όλες οι αλλαγές ιστορικά και διαχρονικά και σε όλα τα επίπεδα έρχονται από τους νέους. Συνεπώς χρειαζόμαστε στην Ευρώπη νέους ενεργούς νέους πολίτες, με γνώσεις, με όραμα, με θέσεις αλλά και με φωνή. Και στον Δήμο Σαλαμίνας αυτό έχει γίνει πραγματικότητα μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας που πρωτοπορεί και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με τον πλέον αποδοτικό τρόπο».

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι των Δήμων- εταίρων του έργου από την Κύπρο, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Βουλγαρία και εκπρόσωποι του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Τον Δήμο Σαλαμίνας εκπροσώπησε εκτός από τον Δήμαρχο και και η Πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής  πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βάγια Κεραμάρη Τζίμα.

Εκ του Γραφείου Τύπου

error: Content is protected !!