ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟ ΚΟΥΜΠΑΤΗ ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟ ΚΟΥΜΠΑΤΗ
Ιδιαίτερη τιμή για την Σαλαμίνα, αποτελούν οι τρεις νέες μεγάλες διεθνείς διακρίσεις, των οποίων έτυχε αυτές τις ημέρες ο Ντίνος Κουμπάτης, γνωστός συγγραφέας, ηθοποιός... ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟ ΚΟΥΜΠΑΤΗ

Ιδιαίτερη τιμή για την Σαλαμίνα, αποτελούν οι τρεις νέες μεγάλες διεθνείς διακρίσεις, των οποίων έτυχε αυτές τις ημέρες ο Ντίνος Κουμπάτης, γνωστός συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στον τόπο μας εστιαζόμενος στην πολιτιστική του εξέλιξη.

Ο Ντίνος Κουμπάτης με πλούσιο διεθνώς πολιτιστικό έργο, τόσο στα Γράμματα, όσο και στις Τέχνες, έχει κερδίσει μέχρι σήμερα πολλά ελληνικά και διεθνή Βραβεία, ενώ παράλληλα αποτελεί σημαντικό μέλος σε πολλούς διεθνείς Οργανισμούς.  Αυτές τις ημέρες, τρείς σπουδαίες διακρίσεις ήρθαν να πλουτίσουν τόσο την ενεργητικότητά του, όσο και την εκτίμηση, την οποία τρέφουν γι’  αυτόν μεγάλοι διεθνείς Οργανισμοί.

Η πρώτη τιμητική διάκριση στο πρόσωπό του είναι ότι επεκτεινόμενο και στην Ελλάδα το Διεθνές Επιμελητήριο Συγγραφέων και Καλλιτεχνών (CIESART), τον όρισε αναπληρωτή γενικό διευθυντή. Στη συνέχεια ορίστηκε κριτής του Ευρωπαϊκού Βραβείου «Prix Européen de l’ Altruisme à Gèneve – Suisse 2022».

Τέλος, στην ετήσια ποιητική επετηρίδα του Διεθνούς Ιδρύματος  «Dylan Thomas», θα φιλοξενηθεί τιμητικά το ποίημά του, το οποίο και παραθέτουμε πιο κάτω:

ΚΑΘΑΙΡΕΙ ΥΔΩΡ …

του Ντίνου Κουμπάτη

Η δίψα της ζωής στα στήθη μου

πλημμύρα νερού καθάριου

σε ποταμούς που καθρεφτίζουν την αγάπη

και παρασύρουν στην άβυσσο

ό,τι απόβλητο ρυπαίνει την ψυχή μου.

Νερό στους καταρράκτες της λύτρωσης

απορρυπαίνει τους ρύπους των σφαλμάτων μου

επιδιώκοντας την κάθαρση του «είναι» μου

-ταχεία και απόλυτη κάθαρση.

Καθαίρει ύδωρ, καθαίρει λογισμούς και αμαρτίες,

-πράξεις και παραπτώματα καθαίρει.

Καθαρός, νερολουσμένος, εμβαπτισμένος

κινώ εξ’ αρχής να προσδοκώ την αιωνιότητα.

ο Dylan Tomas.

            Όπως είναι γνωστό, ο Ντίνος Κουμπάτης έχει αφιερώσει πάρα-πολλά χρόνια των δραστηριοτήτων του στην Σαλαμίνα, ιδρύοντας το Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό «Το Καφενείο των Ιδεών», «Το Θέατρο της Κούλουρης», το Θεατρικό Εργαστήρι Σαλαμίνας, τον Διεθνή Διαγωνισμό «Σικελιανά», την ετήσια απονομή Χρυσών Μεταλλίων Μεγάλου Αλεξάνδρου και Βεργίνας σε διεθνείς προσωπικότητες, την εφημερίδα «Η Φωνή της Σαλαμίνας», καθώς και τον ομώνυμο Ραδιοφωνικό Σταθμό.

            Έχει προταθεί για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 2014, έχει κερδίσει διεθνώς Βραβεία και χρυσά μετάλλια, έχουν εκδοθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό πολλά βιβλία του και μελέτες, έχει δουλέψει σε Ελλάδα και στο εξωτερικό, Βέλγιο, Γαλλία, Καναδά, Αλβανία σαν ηθοποιός και σκηνοθέτης και διδάσκει Θέατρο στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει ανακηρυχθεί και επίτιμος Διδάκτωρ Βυζαντινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βαλένθια.

error: Content is protected !!