Άσκηση μείζονος ατυχήματος στον ναύσταθμο Σαλαμίνας Άσκηση μείζονος ατυχήματος στον ναύσταθμο Σαλαμίνας
‘Ασκηση Μείζονος Ατυχήματος (ΑΜΑ) διεξήχθη στον ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ), υπό τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του ΝΣ, παρουσία του διοικητή της Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας... Άσκηση μείζονος ατυχήματος στον ναύσταθμο Σαλαμίνας

‘Ασκηση Μείζονος Ατυχήματος (ΑΜΑ) διεξήχθη στον ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ), υπό τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του ΝΣ, παρουσία του διοικητή της Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ) αντιναυάρχου (Μ) Χαρίλαου Παπαδημητρίου και του διοικητή του ΝΣ αρχιπλοιάρχου (Μ) Βασ. Βασιλογιαννακόπουλου.

   Τα σενάρια της άσκησης περιελάμβαναν αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε δασώδη περιοχή, σε εγκαταστάσεις και σε παραβεβλημένο πολεμικό πλοίο, εκκένωση κτιρίων, διάσωση προσωπικού καθώς και διακομιδή του σε νοσοκομεία.

   Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό, τον Ειδικό Διακλαδικό Λόχο ΠΒΧ ‘Αμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ, την Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (206 ΠΑΥ/ΚΟΜΑΚ) της Πολεμικής Αεροπορίας, το Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤ-ΜΧ) του Στρατού Ξηράς, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.), την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) και το Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ). Επιπρόσθετα συμμετείχαν παρατηρητές από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), το Εθνικό Κέντρο ‘Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), την περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Σαλαμίνας.

   Κατά την άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!