Βασιλική Μπόγρη: Όλοι κρινόμαστε από το έργο μας! Βασιλική Μπόγρη: Όλοι κρινόμαστε από το έργο μας!
της Δήμητρας Κούτρα Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Todaypress του Σαββάτου «Οι γυναίκες, πλέον, μπορούμε επάξια να κερδίζουμε δύσκολες μάχες, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε... Βασιλική Μπόγρη: Όλοι κρινόμαστε από το έργο μας!

της Δήμητρας Κούτρα

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Todaypress του Σαββάτου

«Οι γυναίκες, πλέον, μπορούμε επάξια να κερδίζουμε δύσκολες μάχες, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο».

«Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση για την ΠΕ Νήσων, ένα χρηματοδοτικό εργαλείο ΕΣΠΑ αποκλειστικά και μόνο για τα νησιά», αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κα Βασιλική Μπόγρη στην Today Press και στη δημοσιογράφο Δήμητρα Κούτρα.

Επίσης, τονίζει ότι η Περιφέρεια Αττικής επενδύει στη δημιουργία βασικών υποδομών, που θα βοηθήσουν την τουριστική μηχανή στα κοντινά στην Αθήνα νησιά, όπως λιμενικά έργα, το ελικοδρόμιο στην Ύδρα, η μελέτη για δημιουργία λιμενίσκου τουριστικών σκαφών στον Αγ. Νικόλαο Σαλαμίνας και πολλά άλλα.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:  

Πόσο εύκολο είναι για μία γυναίκα, μητέρα με δύο παιδιά, να είναι και Αντιπεριφερειάρχης Νήσων;

Για να είμαστε ειλικρινείς, είναι αρκετά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο! Από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά, η οικογένεια μου ήταν δίπλα μου και εξακολουθεί να με στηρίζει. Το γεγονός ότι είμαι μητέρα είναι μεγάλο κίνητρο για τη δουλειά μου, καθώς προσπαθώ μέσα από αυτή να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι, προκειμένου τα παιδιά μου και όλα τα παιδιά να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Εξάλλου, το έχουμε αποδείξει πια ότι οι γυναίκες μπορούμε επάξια να κερδίζουμε δύσκολες μάχες, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Σίγουρα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, η θέση της γυναίκας στην πολιτική είναι πολύ πιο δυναμική και κατοχυρωμένη, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης!

Ποιες οι σχέσεις σας με τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής; Πόσο δύσκολο κάνει το έργο σας η νησιωτικότητά τους;

Το κατά πόσο ευδοκιμεί η συνεργασία μας με τους δήμους μπορεί να κριθεί μόνο από τους πολίτες, καθώς είναι εκείνοι που βιώνουν στην καθημερινότητά τους τα αποτελέσματά της. Βασικό ζητούμενο είναι να βρισκόμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων που ορίζονται και να είμαστε συνεπείς στις κινήσεις που οφείλει να κάνει η κάθε πλευρά, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι κρινόμαστε από το έργο μας! Η νησιωτικότητα των δήμων μας, αδιαμφισβήτητα, αποτελεί πηγή ομορφιάς και μας δίνει πολλά πλεονεκτήματα για να μπορέσουμε να αδράξουμε ευκαιρίες για την ανάπτυξή τους. Παρ’ όλα αυτά, σίγουρα δημιουργούνται εξειδικευμένες ανάγκες, τόσο για τα νησιά όσο και για την Τροιζηνία και τα Μέθανα. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίζουμε ισάξια οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει, αξιοποιώντας τα μέσα που διαθέτουμε και προσπαθούμε να δίνουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Οι πολίτες και η βελτίωση της καθημερινότητάς τους, από την πρώτη στιγμή, ήταν προτεραιότητά μας και παραμένουμε πιστοί σε αυτήν.  

Ποιες κινήσεις θα γίνουν από πλευράς σας, ώστε να τονωθεί ο τουρισμός μιας και έρχεται καλοκαίρι;

Τα νησιά μας αποτελούν κοντινούς προορισμούς με μεγάλο φυσικό και πολιτιστικό πλούτο. Καθένα από αυτά έχει τη δική του ιστορία και τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Σίγουρα όμως, όλα ξεχωρίζουν για την απαράμιλλη φιλοξενία των κατοίκων τους, τις μαγευτικές παραλίες τους και το εύρος των δραστηριοτήτων που προσφέρουν. 

Εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής, προσπαθούμε να αναδείξουμε την τουριστικότητα και τον χαρακτήρα των νησιών μας, επιδιώκοντας να αποτελούν πόλους έλξης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Έτσι, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε παράδοση θεματικού τουρισμού, όπως π.χ. αθλητικού τουρισμού, μέσα από την καθιέρωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, όπως το Porosea, Hydra Swim Run, Αγώνες Δρόμου Καποδίστριας στην Αίγινα, Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας στη Σαλαμίνα και στα Μέθανα κ.α. Με αυτό το τρόπο, ενισχύουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, προσελκύουμε αθλητές από όλο τον κόσμο και ενισχύουμε την ενασχόληση των νέων πολιτών με τον αθλητισμό.

Επίσης, επενδύουμε στη δημιουργία βασικών υποδομών που θα βοηθήσουν την τουριστική μηχανή μας, όπως λιμενικά έργα σε όλα τα νησιά, το ελικοδρόμιο στην Ύδρα, η μελέτη για δημιουργία λιμενίσκου τουριστικών σκαφών στον Αγ. Νικόλαο Σαλαμίνας και πολλά άλλα.

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την υλοποίηση των έργων είναι η χρηματοδότηση. Ποια είναι τα εμπόδια που προκύπτουν σε αυτό το κομμάτι και πώς τα αντιμετωπίζετε;

Οι δήμοι, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν διαθέτουν τις περισσότερες φορές τα χρήματα για πολύ μεγάλα έργα. Επομένως, ερχόμαστε εμείς ως Περιφέρεια Αττικής, έπειτα από αίτημα και κατάθεση μελέτης από τους δήμους, να αναλάβουμε τη χρηματοδότηση είτε μέσω Ίδιων Πόρων είτε μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα και  επιβλέπουμε τη διαγωνιστική διαδικασία. Πολλές φορές, η εύρεση χρηματοδοτικού εργαλείου είναι μία αρκετά περίπλοκη διαδικασία. Φέτος, όμως, έπειτα από παρέμβαση του ίδιου του Περιφερειάρχη Αττικής, κου Πατούλη, για πρώτη φορά δημιουργήθηκε η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση για την ΠΕ Νήσων, ένα χρηματοδοτικό εργαλείο ΕΣΠΑ αποκλειστικά και μόνο για τα νησιά. Πριν λίγες ημέρες ξεκινήσαμε με στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής τον κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με τους δήμους, με πρώτη μας στάση τη Σαλαμίνα, όπου και εξετάσαμε τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του νησιού σε έργα και δράσεις. Ευελπιστούμε έως τις 20 Μαΐου να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος συναντήσεων και με τους υπόλοιπους δήμους. Είμαστε πολύ υπερήφανοι και χαρούμενοι για αυτήν την εξέλιξη, που θα καταφέρει να ξεμπλέξει από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας τη χρηματοδότηση των έργων και θα δώσει νέα πνοή και ώθηση για τη δημιουργία περισσότερων υποδομών.

error: Content is protected !!