ΘΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ……..ΤΑ ΦΩΤΑ! ΘΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ……..ΤΑ ΦΩΤΑ!
του Μάνου Δερτούζου ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΑΝΤΙ ΠΟΣΟΥ 14.4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ... ΘΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ……..ΤΑ ΦΩΤΑ!

του Μάνου Δερτούζου

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΑΝΤΙ ΠΟΣΟΥ 14.4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ!

ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Κ. ΚΟΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Ψηφίστηκε χθες Τρίτη 15/5 στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σαλαμίνας, η πολιτικά σκανδαλώδης απόφαση της Δημοτικής Αρχής , να παραχωρήσει τον Δημοτικό ηλεκτροφωτισμό σε ανάδοχη εταιρεία, (μία και μοναδική τελικά) αντί του ποσού 14,4 εκατ. ευρώ για 12 χρόνια. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20/7/2020 όλη η αντιπολίτευση σύσσωμη είχαμε εκφράσει την αντίθεσή μας.Κύριο έργο του αναδόχου είναι να προχωρήσει στην αντικατάσταση των λαμπτήρων με λάμπες LED , για εξοικονόμηση ενέργειας, κάτι το οποίο σε ένα μεγάλο ποσοστό είχε γίνει από τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου. Η αντικατάσταση των υπολοίπων λαμπτήρων (περίπου 6.000 από τις 18.000) θα έπρεπε να συνεχιστεί από την Διοίκηση του κ. Παναγόπουλου, με την ίδια τακτική, δηλαδή με το προσωπικό του Δήμου, αφού διαθέτει ηλεκτρολόγους με άριστη τεχνική κατάρτιση ή να προχωρήσει σε άλλες λύσεις τις οποίες είχαμε αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο. (πατήστε το link να ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες της σύμβασης και τις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων. https://www.youtube.com/watch?v=3L_YTuuCJX8)

Η συγκεκριμένη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής έρχεται σε μια στιγμή που πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες για επιεικώς αμφιλεγόμενες συμβάσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για έργα οδοφωτισμού εξοικονόμησης ενέργειας σε όσους Δήμους προχώρησαν με παρόμοιες μεθόδους.Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία και χρειάζεται μιας δημόσιας απάντησης, είναι ότι ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Κόγιας και υπεύθυνος για τον ηλεκτροφωτισμό, ενώ συμφώνησε για την συγκεκριμένη διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20/7/2020 , απουσίασε από την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και μάλιστα σε δύο συνεδριάσεις.

Η απουσία του κ. Κόγια έχει μεγάλη πολιτική διάσταση και χρήζει άμεσης απάντησης το ερώτημα: εξακολουθεί και συμφωνεί ο κ. Κόγιας Αντιδήμαρχος έργων ή έχει διαφοροποιηθεί από αυτή την πολιτικά σκανδαλώδη διαδικασία παραχώρησης του ηλεκτροφωτισμού;

Εάν έχει διαφοροποιηθεί γιατί; Οι πολίτες της Σαλαμίνας οφείλουν να μάθουν την αλήθεια.

Ακούστε μέρος από την ομιλία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο

error: Content is protected !!