Αριθμό Ρεκόρ συμπλήρωσαν οι συμμετοχές των κρασιών που θα διαγωνισθούν στον Διεθνή Διαγωνισμό Βραβείων Βαλκανικού Κρασιού Αριθμό Ρεκόρ συμπλήρωσαν οι συμμετοχές των κρασιών που θα διαγωνισθούν στον Διεθνή Διαγωνισμό Βραβείων Βαλκανικού Κρασιού
Σαλαμίνα, 19.05.2022 Αριθμό Ρεκόρ συμπλήρωσαν οι συμμετοχές των κρασιών που θα διαγωνισθούν στον Διεθνή Διαγωνισμό Βραβείων Βαλκανικού Κρασιού Περισσότερα από 1.000 κρασιά και 280... Αριθμό Ρεκόρ συμπλήρωσαν οι συμμετοχές των κρασιών που θα διαγωνισθούν στον Διεθνή Διαγωνισμό Βραβείων Βαλκανικού Κρασιού

Σαλαμίνα, 19.05.2022

Αριθμό Ρεκόρ συμπλήρωσαν οι συμμετοχές των κρασιών που θα διαγωνισθούν στον Διεθνή Διαγωνισμό Βραβείων Βαλκανικού Κρασιού

Περισσότερα από 1.000 κρασιά και 280 οινοποιία θα συναγωνιστούν για τα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνισμού Βαλκανικού Κρασιού 2022. Η 11η  διοργάνωση ενώνει οινοπαραγωγούς από την Βουλγαρία, Ελλάδα, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Ρουμανία, Κροατία, Αλβανία, Σλοβενία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Τουρκία, Μαυροβούνιο και Ουκρανία.

Η υπερηφάνεια της δουλειάς τους θα κριθεί από μια διεθνής με μεγάλο κύρος επιτροπή 21 κριτών με επικεφαλής τον Igor Lukovic από την Σερβία. Η επιτροπή κρίνει το αποτέλεσμα των 5 υποψηφίων του τίτλου Master of Wine και να καθιερώσει τους επαγγελματίες κρασιού σε όλο τον κόσμο.

«Δύο εβδομάδες απέμειναν μέχρι τον Διεθνή Διαγωνισμό Βαλκανικού Κρασιού 2022 και ανυπομονούμε να επισκεφτούμε το παραδεισένιο νησί της Σαλαμίνας και να αξιολογήσουμε τα καλύτερα των Βαλκανίων! Για πρώτη φορά, θα είμαι ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού και είναι τιμή για μένα της υπέροχης ομάδας! Αυτήν την χρονιά, η κριτική επιτροπή έχει ξαπλωθεί με νέο παγκόσμιο ρεκόρ κριτών κρασιού και είμαι αισιόδοξος ότι ο Διαγωνισμός θα είναι αξιοσημειώτος», αναφέρει ο Πρόεδρος Igor Lukovic.

Τα Όσκαρ των Βαλκανικών Κρασιών θα παρουσιαστεί σε μια φαντασμαγορική τελετή στο Κτήμα Φιλιππικόν στην Σαλαμίνα στις 3 Ιουνίου. Οι πιο ελκυστικές και διαγωνιζόμενες κατηγορίες είναι παραδοσιακά το Μεγάλο Τρόπαιο  για το «Καλύτερο Κρασί των Βαλκανίων» και το «Καλύτερο Κελάρι των Βαλκανίων», αλλά η φετινή διοργάνωση θα έχει επίσης ένα ξεχωριστό βραβείο «Golden Dionysus”. Αυτό θα δοθεί στο καλύτερο Ελληνικό κρασί για το 2022 από τον Δήμαρχο Σαλαμίνας, κ. Παναγόπουλο.

«Ο Δήμος Σαλαμίνας είναι έτοιμος να υποδεχτεί τη διεθνή κριτική επιτροπή του Βαλκανικού Διαγωνισμού Κρασιού στις αρχές Ιουνίου. Είμαστε υπερήφανοι που οι διοργανωτές μας εμπιστεύτηκαν επιλέγοντας το νησί μας για να φιλοξενήσει την 11η διοργάνωση ενός forum κρασιού με τόσο κύρος. Ως δημοφιλής τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός, εμείς θα προσφέρουμε την θερμή φιλοξενία στους καλεσμένους μας, και είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!», δήλωσε ο Γιώργος Παναγόπουλος – Δήμαρχος Σαλαμίνας.

Μετά τον διαγωνισμό, στις 4 Ιουνίου, μια έκθεση κρασιού θα διοργανωθεί, όπου επιχειρηματίες, εκπρόσωποι, sommeliers, διανομείς και λάτρεις του κρασιού από την χώρα υποδοχής – την Ελλάδα, και το εξωτερικό θα είναι προσκεκλημένοι.

 «Είμαι άκρως υπερήφανη κάθε φορά και έτος που περνά καθώς ο Διεθνής Διαγωνισμός Βαλκανίων απολαμβάνει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την κοινότητα κρασιού της περιοχής. Το 2022, θέσαμε ένα νέο ρεκόρ για τον αριθμό των οινοποιίων που θα είναι παρουσιάσουν τα καλύτερα κρασιά στην Σαλαμίνα, είμαι πεπεισμένη ότι η ποιότητα θα βελτιωθεί πολύ. Μπορούμε πλέον να έχουμε την σιγουριά ότι διαχειριζόμαστε μια παγκόσμια δύναμη στο χώρο της οινοπαραγωγής», υποστηρίζει η Galina Νιφόρου, Διευθύντρια του Διεθνούς Διαγωνισμού Βαλκανίων.

Η επερχόμενη 11η διοργάνωση του Φεστιβαλ Βαλκανικού Κρασιού λαμβάνει ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον από εκθέτες. Παραδοσιακά, το event θα ενώσει πολλά οινοποιεία και εκατοντάδες κρασιά υπό της μοναδικής σε ομορφιά πόλης μπροστά από το Εθνικό Παλάτι Πολιτισμού. Μεταξύ 16 και 18 Ιουνίου, η Σόφια θα είναι για μια ακόμη φορά ένας πολυπόθητος προορισμός για τους λάτρεις του κρασιού και τους παραγωγούς που θαμοιραστούν την αγάπη τους για το αρχαίο ποτό.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Βαλκανίων και Φεστιβαλ 2022 υποστηρίζεται από: the Sofia Municipality, the Bulgarian Chamber of Commerce and Industry,  καθώς και χορηγοί επικοινωνίας of Wines of Macedonia, All Wine Stories, Vino & Fino magazine, Sofiaadventures, Visitskopje, Vinopedia, Winepeople.ro, In your pocket, ivanasimjanovska.com, Autentika, Turističke price, Moto Pfohe Rent a Car, Stranica.bg, vevesti.bg, divident.eu, Sportal Media Group, Exporter.bg, Apollowine.com, Hit-bg.com, WineBG.info, your business magazine, b2b media.bg, ExpoWorld.bg, Agro TV, Standart, Trio.bg, White Water, AIDB, Az cheta, Jasmin.bg, bgtourism.bg, Winetours.bg, Wineo.bg, Bulgaria Wine Tours, Bulgaria Wine Tours, Fresh Cuts of Life, WineTourMaker.com, Exotic Wine Travel, bgvipnews.eu, hotpressbg.com, bulgarianews.bg, green-news.bg, Literary Club “Peroto”, Ecopack.

Εκ του Γραφείου Τύπου

error: Content is protected !!