Για πόσο καιρό ακόμα θα προσπαθεί να μας δουλέψει ο μελλοντικά απελθών Δήμαρχος; Για πόσο καιρό ακόμα θα προσπαθεί να μας δουλέψει ο μελλοντικά απελθών Δήμαρχος;
Επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στη νοημοσύνη μας, προσβάλλοντας της πιο βάναυσα όμως, αυτή τη φορά, ο (κατά την δική μου προσωπική εκτίμηση και... Για πόσο καιρό ακόμα θα προσπαθεί να μας δουλέψει ο μελλοντικά απελθών Δήμαρχος;

Επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στη νοημοσύνη μας, προσβάλλοντας της πιο βάναυσα όμως, αυτή τη φορά, ο (κατά την δική μου προσωπική εκτίμηση και κρίση αλλά και πολλών άλλων) μελλοντικά απελθών Δήμαρχος του τόπου. Συνεχίζοντας με πολιτικά τεχνάσματα (ο Θεός να τα κάνει), δελτία τύπου με μισές αλήθειες και αλαζονικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα τις οποίες αναπαράγουν τα πολιτικά του παπαγαλάκια, για τους δικούς τους λόγους, προσπαθεί απεγνωσμένα να σταματήσει την πολιτική του κατρακύλα.

Ξεκινώντας από την βράβευσή του για την “πρωτοβουλία” του για την ανάδειξη της ελιάς της Όρσας. Διαψευδόμενος, ουσιαστικά, ακόμα και από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, έφτασε στο σημείο να καπηλευθεί για τα δικά του μικροπολιτικά οφέλη και να υποβαθμίσει την δουλειά που έκανε για την ανάδειξη της ελιάς η πρ. Πρόεδρος της Δ.Ε Αιαντείου κα Καίτη Μπούνταλη-Παυλίδη με την προηγούμενη Διοίκηση και ειδικά με τον τότε αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κων/νο Μαριδάκη.

Η τότε πραγματική πρωτοβουλία έφερε στο προσκήνιο την ελιά. Πολύ περισσότερο όμως υποβαθμίζει τους πρωτεργάτες της υιοθέτησης της και συμπολίτες μας Δρ. Μαγιάτη και Μέλλιου “Η συμβολή στο όλο εγχείρημα των Δρ. Μαγιάτη και Μέλλιου ήταν και παραμένει αποφασιστική” μας λέει πολιτικά υπερφίαλα ο Δήμαρχος για την δική τους πρωτοβουλία, την οποία και εκμεταλλεύεται χωρίς ίχνος αιδούς επαναλαμβάνω μικροπολιτικά. Πρωτοβουλίας που χωρίς αυτήν δεν θα υπήρχε καν η βράβευσή του.

Άφησα τελευταίο τον τωρινό Πρόεδρο της Δ.Ε Αιαντείου κ. Χ. Γαβριήλ με τον οποίο και συνεργάσθηκε τόσο άψογα και σε τέτοιο βαθμό, που κατά την επίσημη εκδήλωση πέρσι με την παρουσία της κ. Γκερέκου δεν τον είχε καν καλέσει, ως θεσμικά όφειλε, και πήγε απρόσκλητος ο άνθρωπος να παρευρεθεί.

Τελειώνοντας το θέμα της ελιάς ας αναφερθούμε επίσης και στην πρωτοβουλία της αείμνηστης Ορσίας Ραπατζίκου και του Εμπορικού Συλλόγου που με δικά τους έξοδα αποψίλωσαν τον περιβάλλοντα χώρο της ελιάς και τον περιέφραξαν για να έρθει ο Δήμος να τα χαλάσει όλα αυτά βάζοντας τα δικά του.

Ακόμα δε, τα φώτα για την περαιτέρω ανάδειξη της ελιάς,τα οποία είναι προσφορά ενός Ελληνο-Γερμανού κατοίκου Κακή-Βίγλας παραμένουν στις αποθήκες του Δήμου λόγω της μη ύπαρξης ενός pilar στην ελιά. Κάτι τέτοιο θα την αναδείκνυε περισσότερο αλλά δεν θα προσφερόταν για τις απαραίτητες φωτογραφίες και αναρτήσεις του Δημάρχου.

Πάμε όμως και στο θέμα των πανηγυρισμών για το “σημαντικό βήμα προς την ηλεκτροκίνηση”. Εκεί μπορεί να μην είχαμε φωτογραφία του Δημάρχου αλλά είχαμε διθυραμβικές αναρτήσεις των κάθε είδους παρατρεχάμενων για το “σημαντικό βήμα” και την “διεκδίκηση” και “εξασφάλιση” της χρηματοδότησης , οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να προκαλούν κιόλας.

Όχι δεν θα αναφερθούμε στο ότι κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα όταν πέρσι το καλοκαίρι γινόντουσαν εκδηλώσεις για την προώθησή της στο νησί και ούτε για το ότι κάποιοι την έχουν κάνει ήδη πράξη. Σαφώς όμως θα αναφερθούμε στο ότι στην συγκεκριμένη δράση του Υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία έχει σαν αποδέκτες το σύνολο των Δήμων της χώρας και 252 εξ αυτών έχουν εκδηλώσει ήδη το ενδιαφέρον τους, με κάποιους δήμους να κάνουν πραγματικά σοβαρές κινήσεις εξασφαλίζοντας π.χ ηλεκτρικά απορριμματοφόρα, εμείς ενταχθήκαμε για να πάρουμε 34 ποδήλατα, τα οποία μάλιστα θα τα βάλουμε σε διάφορα σημεία του νησιού.

Πολλή συζήτηση χωράει στο συγκεκριμένο θέμα το οποίο σίγουρα δεν είναι για πανηγυρισμούς και έχει πολλά σκοτεινά σημεία, τα οποία και χρειάζονται σοβαρές διευκρινήσεις από την Δημοτική Αρχή. Πάντως το κόστος των ποδηλάτων δεν είναι τόσο μεγάλο, οπότε άνετα βγαίνει το συμπέρασμα ότι το μεγαλύτερο κόστος θα είναι για την εγκατάσταση του αυτόματου συστήματος ενοικίασης τους, που αν διαβάσουμε προσεκτικά το δελτίο δεν θα είναι μόνο ένα.

Ας ελπίσουμε πραγματικά να προχωρήσει το συγκεκριμένο θέμα με την δέουσα σοβαρότητα, που πολύ αμφιβάλλουμε, όπως επίσης να μην ψάχνουμε τα ποδήλατα στη θάλασσα όπως στην Θεσσαλονίκη τα πατίνια.

Σίγουρα στο μέλλον θα δούμε πολλά ακόμα. Οι δράσεις που προωθεί η κυβέρνηση βάση των υποχρεωτικών κοινοτικών οδηγιών, όπως άλλωστε θα ήταν υποχρεωμένη να κάνει οποιαδήποτε κυβέρνηση, είναι πολλές, κυρίως για το περιβάλλον αλλά όχι μόνο, καθώς και εύκολα χρηματοδοτούμενες από κοινοτικούς πόρους.

Πρέπει όμως να αντιμετωπιστούν με την δέουσα σοβαρότητα. Το “ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ” έρχεται και αυτό, υποχρεωτικά όπως και πολλά άλλα και δυστυχώς εμείς σαν τόπος είμαστε ουραγοί σε αυτά, για αποκλειστικά μικροπολιτικούς λόγους. Όλα αυτά όμως που βλέπουμε κυρίως τον τελευταίο καιρό συγκλίνουν σε κάτι.

Πρέπει να επανέλθει η απολεσθείσα σοβαρότητα στον τόπο.

Ο μελλοντικά απελθών Δήμαρχος δείχνει ότι έχει πάρει την πολιτική “κατρακύλα” και λειτουργεί ,λόγω ακριβώς του πανικού που του προκαλεί αυτό, σπασμωδικά,υπερφίαλα αλλά και συγχρόνως επικίνδυνα για τον τόπο.

Για όσον καιρό απομένει για τις προσεχείς εκλογές πρέπει να αντιδράσουν και μάλιστα άμεσα όσοι στηρίζουν αυτή τη Δημοτική Αρχή.

Αλλιώς αυτή η πολιτική “κατρακύλα” θα τους πάρει μαζί της.

Μετά και όπως δείχνουν τα πράγματα, η σοβαρότητα, αν μη τι άλλο, θα υπάρχει.

Νικόλας ο Ψαράς
και για την αντιγραφή
Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!