Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα στήριξης των πολυτέκνων οικογενειών και των ευάλωτων ομάδων Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα στήριξης των πολυτέκνων οικογενειών και των ευάλωτων ομάδων
22/05/2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις δράσεις και τα προγράμματα στήριξης της Περιφέρειας Αττικής για τις Πολύτεκνες Οικογένειες αναφέρθηκε ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της... Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα στήριξης των πολυτέκνων οικογενειών και των ευάλωτων ομάδων

22/05/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις δράσεις και τα προγράμματα στήριξης της Περιφέρειας Αττικής για τις Πολύτεκνες Οικογένειες αναφέρθηκε ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του σε συνέδριο για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα στήριξης των πολυτέκνων οικογενειών και των ευάλωτων ομάδων. Κεντρική Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουμε να είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθειά τους»

 Ως ένα βασικό και πολυδιάστατο πρόβλημα χαρακτήρισε το δημογραφικό ζήτημα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο Συνέδριο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) με θέμα «Παγκόσμια ημέρα οικογένειας ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το παιδί» το οποίο  πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας της Οικογένειας.

 

Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στο εκτεταμένο πρόγραμμα που πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής για τη στήριξη, τόσο των πολυτέκνων οικογενειών, όσο και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Επιπλέον, επισήμανε ότι είναι αναγκαίο Κεντρική Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση να αφουγκραστούν τα προβλήματα των πολύτεκνων οικογενειών και να συμβάλλουν στην επίλυση τους.  

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον Πρόεδρο της ΑΣΠΕ Β. Θεοτοκάτο, τη Γενική Γραμματέα Δήμητρα-Ινές Αγγελή, καθώς και το σύνολο των μελών της Συνομοσπονδίας για την πρωτοβουλία υλοποίησης του συνεδρίου, καθώς και για την ουσιαστική συμβολή τους στην ανάδειξη και επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολύτεκνους.

Στο συνέδριο, το οποίο έγινε χθες στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, πραγματοποίησε χαιρετισμό και η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρία Συρεγγέλα, ενώ είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δικαιοσύνης και  Υγείας, εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων, του Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού και άλλων φορέων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του επισήμανε μεταξύ άλλων: «Το δημογραφικό ζήτημα δυστυχώς αποτελεί ένα βασικό διαχρονικό και πολυδιάστατο πρόβλημα της Ελλάδας. Όσο κοινότοπη και αν ακούγεται η έκφραση ότι η χώρα μας έχει ένα γερασμένο πληθυσμό, αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η οικονομική κρίση, η πανδημία και τώρα η κλιματική και ενεργειακή κρίση δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών και αποθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν μια πολυμελή οικογένεια. Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι  πολύτεκνοι φέρουν στους ώμους τους ένα σημαντικό βάρος  και οφείλουμε  Πολιτεία και Αυτοδιοίκηση να  στηρίξουμε την προσπάθειά τους  με τρόπο ουσιαστικό, συστηματικό και διαρκή. Η διαμόρφωση μιας επιδοματικής πολιτικής από μόνη της δεν αρκεί. Ο πολύτεκνος γονιός πρέπει να ξέρει ότι η πολιτεία είναι σταθερός αρωγός, δίπλα του. Προφανώς το δημογραφικό πρόβλημα είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και για το λόγο αυτό  ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάζεται να κάνουμε  επιπλέον βήματα για να την αποφυγή της δημογραφικής συρρίκνωσης.

Σε ότι αφορά στην Αττική το πραγματικό κεφάλαιο της είναι οι πολίτες της και τα νέα παιδιά της. Μια από τις βασικές μας αποστολές είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να μεγαλώνουν σε υγιείς πόλεις και να στηρίζουμε το θεσμό της οικογένειας. Όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε αποφασιστικά στον αγώνα που καταβάλλουν οι πολύτεκνες οικογένειες, να αναδείξουμε το παράδειγμα τους και το γεγονός ότι τα παιδιά τους προκόβουν και μεγαλουργούν. Είναι χρέος μας να αναδείξουμε τις μητέρες ως πρότυπα για τις επόμενες γενιές. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να συμβάλει δημιουργικά στα προγράμματα και τις πρωτοβουλίες για το δημογραφικό ζήτημα και για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών. Είμαστε σε στενή συνεργασία με την Ομοσπονδία και στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιήσουμε σειρά κοινών δράσεων».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!