Επιχείρηση «θερμοστάτης» και στην Ισπανία: Με μέτρο τα κλιματιστικά – Επιστροφή στη βεντάλια Επιχείρηση «θερμοστάτης» και στην Ισπανία: Με μέτρο τα κλιματιστικά – Επιστροφή στη βεντάλια
Το καλοκαίρι, ο κλιματισμός σε γραφεία σε χώρους εργασίας δεν πρέπει να ρυθμίζεται χαμηλότερα από 27 βαθμούς Κελσίου και το χειμώνα πάνω από 19... Επιχείρηση «θερμοστάτης» και στην Ισπανία: Με μέτρο τα κλιματιστικά – Επιστροφή στη βεντάλια

Το καλοκαίρι, ο κλιματισμός σε γραφεία σε χώρους εργασίας δεν πρέπει να ρυθμίζεται χαμηλότερα από 27 βαθμούς Κελσίου και το χειμώνα πάνω από 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι Ισπανοί δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να υπομείνουν υψηλότερες θερμοκρασίες στους χώρους εργασίας τους αυτό το καλοκαίρι, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας για να μειώσει τους λογαριασμούς ρεύματος και να βοηθήσει στη μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Το σχέδιο που εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο περιλαμβάνει ελέγχους θερμοκρασίας σε δημόσια γραφεία, μαζική εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών σε στέγες δημόσιων κτιρίων και θα ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να εργάζονται περισσότερο από το σπίτι.

Το καλοκαίρι, ο κλιματισμός σε γραφεία σε χώρους εργασίας δεν πρέπει να ρυθμίζεται χαμηλότερα από 27 βαθμούς Κελσίου, κάτι που είναι πιθανό να κάνει κοινή τη χρήση της παραδοσιακής ισπανικής βεντάλιας στο γραφείο. Το χειμώνα, η θέρμανση δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 19 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με ένα προκαταρκτικό σχέδιο που περιήλθε σε γνώση του Reuters.



Οι θερμοκρασίες συχνά ανεβαίνουν πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ισπανία.

Το σχέδιο, μέρος μιας προσπάθειας σε όλη την ΕΕ για μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, θα ενθαρρύνει επίσης τους εργαζόμενους σε δημόσιες υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ποδήλατα για να πάνε στη δουλειά τους και επίσης θα σβήνει τα φώτα νωρίτερα στα δημόσια κτίρια.

Η Ιταλία ανακοίνωσε νωρίτερα επίσης σχέδια να περιορίσει τον κλιματισμό για εξοικονόμηση ενέργειας αυτό το καλοκαίρι.

«Ακόμη και αν η Ισπανία είναι μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη χαμηλότερη έκθεση στη ρωσική ενέργεια, είναι προφανές ότι δεν είναι απρόσβλητη από την αύξηση των τιμών της ενέργειας», δήλωσε σε δημοσιογράφους η υπουργός Προϋπολογισμού Μαρία Χεσούς Μοντέρο εξηγώντας τις λεπτομέρειες του σχεδίου εξοικονόμησης ενέργειας.

Μια ανώτερη πηγή του υπουργείου είπε ότι τα μέτρα στοχεύουν σε μείωση κατά 25% της χρήσης ενέργειας από την κεντρική διοίκηση.

Η Ισπανία ελάχιστα χρησιμοποιεί ρωσικό αέριο, αλλά μειώνοντας τη χρήση ενέργειας, η κυβέρνηση ελπίζει να μπορέσει να βοηθήσει τους συμμάχους να απογαλακτιστούν από τις ρωσικές προμήθειες επανεξάγοντας περισσότερο από το φυσικό αέριο που αγοράζει η Ισπανία από χώρες παραγωγής εκτός από τη Ρωσία, δήλωσαν τις προηγούμενες εβδομάδες κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Το σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας θα λάβει 1 δισεκατομμύριο ευρώ χρηματοδότησης από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης από την πανδημία Covid-19 για βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας δημόσιων κτιρίων.

imerisia.gr

error: Content is protected !!