Ώρα και… τροποποιητικών δηλώσεων στην Εφορία – Τι πρέπει να προσέξουν οι υπόχρεοι και ποιες παγίδες να αποφύγουν Ώρα και… τροποποιητικών δηλώσεων στην Εφορία – Τι πρέπει να προσέξουν οι υπόχρεοι και ποιες παγίδες να αποφύγουν
Συνταξιούχοι ή μισθωτοί που έλαβαν αναδρομικά για οποιοδήποτε λόγο μέσα στην περασμένη χρονιά καλούνται τώρα να τα δηλώσουν… για να τα σώσουν στην Εφορία. Η εφαρμογή για... Ώρα και… τροποποιητικών δηλώσεων στην Εφορία – Τι πρέπει να προσέξουν οι υπόχρεοι και ποιες παγίδες να αποφύγουν

Συνταξιούχοι ή μισθωτοί που έλαβαν αναδρομικά για οποιοδήποτε λόγο μέσα στην περασμένη χρονιά καλούνται τώρα να τα δηλώσουν… για να τα σώσουν στην Εφορία. Η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φυσικών προσώπων έχει ενεργοποιηθεί και οι υπόχρεοι θα πρέπει να καταγράψουν τα χρήματα που μπήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και να πληρώσουν τον φόρο που τυχόν τους αναλογεί. Προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι υπόχρεοι κατά τη σύνταξη της δήλωσης καθώς θα πρέπει να ανατρέξουν στα έτη που αντιστοιχούν τα αναδρομικά.  

Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν λάβει αναδρομικά ποσά την περίοδο 2015-2019. Έτσι οι φορολογούμενοι που έλαβαν αποδοχές αναδρομικά για την συγκεκριμένη περίοδο θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις έως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, ενώ ο φόρος που τους αναλογεί θα πρέπει να πληρωθεί έως 31 Ιανουαρίου 2023.



Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Τροποποιητικές που υποβάλλονται εκπρόθεσμα, όχι λόγω υπαιτιότητας του δικαιούχου των εισοδημάτων, αλλά εξαιτίας εκπρόθεσμης αποστολής αρχικού ή τροποποιητικού ηλεκτρονικού αρχείου στην ΑΑΔΕ, θεωρούνται εμπρόθεσμες εφόσον υποβάλλονται εντός του φορολογικού έτους που εκδόθηκαν οι βεβαιώσεις από τον φορέα.

enikonomia.gr

error: Content is protected !!