Η Αντιπεριφερειάρχης κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη στο Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας στη μνήμη των Πεσόντων Αντιστασιακών από Σαλαμίνα και Μέγαρα Η Αντιπεριφερειάρχης κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη στο Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας στη μνήμη των Πεσόντων Αντιστασιακών από Σαλαμίνα και Μέγαρα
Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη στην Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας στη μνήμη των Πεσόντων Αντιστασιακών... Η Αντιπεριφερειάρχης κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη στο Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας στη μνήμη των Πεσόντων Αντιστασιακών από Σαλαμίνα και Μέγαρα

Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη στην Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας στη μνήμη των Πεσόντων Αντιστασιακών από Σαλαμίνα και Μέγαρα που εκτελέστηκαν στις Ερυθρές στις 28 Μαΐου 1944.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ.Κοσμόπουλος ,ο Δήμαρχος Μανδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρων-Οινόης, κ.Στάθης, τοπικοί και πολιτικοί φορείς, καθώς και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, κ.Οικονόμου.

Αυτοί οι τόσο νέοι άνθρωποι ,γεμάτοι πάθος για την ελευθερία έπεσαν θύματα της βαρβαρότητας του ολοκληρωτισμού πληρώνοντας το τίμημα της με την ίδια τους τη ζωή .

Η τοποθεσία των Ερυθρών ,έγινε για αυτούς ο τόπος μαρτυρίου τους αλλά και ο τόπος που άνοιξε την αγκαλιά του και με αίσθημα σεβασμού και πατριωτισμού τιμά κάθε χρόνο τη μνήμη τους. Ήταν χαρά και τιμή μου που βρέθηκα σε αυτή την τόσο συγκινητική τελετή με τις οικογένειες των ηρώων που συνεχίζουν να τιμούν τη μνήμη τους ανελλιπώς εδώ και 78 χρόνια από την ημέρα εκτέλεσης τους.

Μένοντας πιστοί στην ιστορική παρακαταθήκη τους αγωνιζόμαστε καθημερινά ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας και με ασπίδα μας τις δημοκρατικές αξίες τους να θέσουμε τα θεμέλια για ένα πιο δίκαιο και ελεύθερο κόσμο για τα παιδιά μας απαλλαγμένο από σκοταδιστικά και φασιστικά μορφώματα.

error: Content is protected !!