Ο  ΑΝΣ  ΓΥΑΛΑΣ  ΣΤΟΥΣ  ΠΡΩΤΟΥΣ  ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ  ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ  ΣΠΡΙΝΤ,  ΤΟΥ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ  ΣΤΟ  ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ  ΣΠΡΙΝΤ,  ΝΑΥΤΙΚΟΥ  ΟΜΙΛΟΥ  ΙΤΕΑΣ Ο  ΑΝΣ  ΓΥΑΛΑΣ  ΣΤΟΥΣ  ΠΡΩΤΟΥΣ  ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ  ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ  ΣΠΡΙΝΤ,  ΤΟΥ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ  ΣΤΟ  ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ  ΣΠΡΙΝΤ,  ΝΑΥΤΙΚΟΥ  ΟΜΙΛΟΥ  ΙΤΕΑΣ
Ένας νέος Ναυτικός Όμιλος προστέθηκε στην οικογένεια του κανόε-καγιάκ σπριντ. Ο όμιλος αυτός είναι ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας. Η δημιουργία τμήματος Κανόε-Καγιάκ Σπριντ στον... Ο  ΑΝΣ  ΓΥΑΛΑΣ  ΣΤΟΥΣ  ΠΡΩΤΟΥΣ  ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ  ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ  ΣΠΡΙΝΤ,  ΤΟΥ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ  ΣΤΟ  ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ  ΣΠΡΙΝΤ,  ΝΑΥΤΙΚΟΥ  ΟΜΙΛΟΥ  ΙΤΕΑΣ

Ένας νέος Ναυτικός Όμιλος προστέθηκε στην οικογένεια του κανόε-καγιάκ σπριντ. Ο όμιλος αυτός είναι ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας.

Η δημιουργία τμήματος Κανόε-Καγιάκ Σπριντ στον Ναυτικό Όμιλο Ιτέας, οφείλεται στον πρόεδρο του ΑΝΣ Γυάλας κ. Πέτρο Μερκούρη ως εφόρου αναπτύξεως κανόε-καγιάκ σπριντ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ και στον προπονητή του ΑΝΣ Γυάλας κ. Αθανασίου Δ. Βιλλιώτη ως προπονητού αναπτύξεως κανόε-καγιάκ σπριντ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ.

Και οι δύο εργάστηκαν εντατικά με επισκέψεις και με επιδείξεις του κανόε-καγιάκ σπριντ στην Ιτέα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος. Η πρόεδρος του Ν.Ο.Ιτέας κ. Γεωργία Τριψάνα, η αντιπρόεδρος κ. Δέσποινα Γιαγκιλίτση, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ιτέας κ. Σοφία Αναγνωστάκου και ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Γρηγόρης Γρηγορίου, ανταποκριθήκαν θετικά και με μεγάλο ενδιαφέρον στην προσπάθεια των κ. Μερκούρη και Βιλλιώτη, για διάδοση του κανόε-καγιάκ σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδος. Με συνεχή επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών, για την επίλυση των όποιων δυσκολιών αντιμετωπίζουν στο ξεκίνημά τους οι άνθρωποι της Ιτέας, φτάσαμε στη διοργάνωση του 1ου Διασυλλογικού Αγώνα κανόε-καγιάκ σπριντ στην περιοχή Τροκαντερό της Ιτέας, την Κυριακή 29 Μαΐου 2022.



Η συγκεκριμένη περιοχή, προσφέρεται για συνεχή προπόνηση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, λόγω των εξαιρετικών συνθηκών ήρεμης θάλασσας που επικρατούν, καθώς και για τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς πρόβλημα καιρού.

Όλα αυτά, είχαν την ευκαιρία να τα διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, οι αθλητές, οι αθλήτριες, οι γονείς τους, οι παράγοντες και οι προπονητές των τεσσάρων Ομίλων που έλαβαν μέρος στους αγώνες, δηλαδή οι : ΑΝΣ Γυάλας, Ν.Ο.Μεσολογγίου, Ν.Ο.Διαύλου Ωρεών και Ν.Ο.Λίμνης Ευβοίας. Για πρώτη φορά, συμμετείχαν και αθλητές και αθλήτριες του διοργανωτή Ν.Ο.Ιτέας.

Συνολικώς διεξήχθησαν 15 κούρσες. Για την ιστορία, καθώς το σημαντικότερο είναι το γεγονός της εντάξεως ενός ακόμη σωματείου και ενός ακόμη εξαιρετικού χώρου για αγώνες στην οικογένεια του κανόε-καγιάκ σπρίντ, ο ΑΝΣ κατέκτησε 9 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλια.

Ο Πέτρος Μεκούρης και ο Θανάσης Βιλλιώτης, είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι για την ευόδωση των προσπαθειών τους για την διάδοση του κανόε-καγιάκ ανά την Ελλάδα, ενώ σύντομα, ως αποτέλεσμα των προσπάθειών τους,  ναυτικοί όμιλοι σε άλλες περιοχές θα ξεκινήσουν τη δραστηριότητά τους και τη διοργάνωση αγώνων κανόε-καγιάκ, καθώς το άθλημά μας κατέχει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων ναυτικών αθλημάτων, που το κάνουν ιδιαιτέρως ελκυστικό για ανάπτυξη.

error: Content is protected !!