Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων
3/6/2022 Δελτίο Τύπου Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων «Θέλω να ευχηθώ ολόψυχα σε  όλους τους μαθητές... Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

3/6/2022

Δελτίο Τύπου

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

«Θέλω να ευχηθώ ολόψυχα σε  όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που ξεκινούν σήμερα τις εξετάσεις καλή επιτυχία και καλή δύναμη στους γονείς τους.

Εύχομαι αυτή η πρώτη σημαντική δοκιμασία της ζωής τους, να αποδώσει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και να επιβραβεύσει, τόσο τους ίδιους τους μαθητές, όσο και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους. 

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις σαφώς αποτελούν ένα σημαντικό σταθμό στην πορεία της ζωής μας, ωστόσο είναι σημαντικό να καταστεί κατανοητό ότι δεν αποτελούν και το μόνο σταθμό. Γι’ αυτό το λόγο δεν χρειάζεται να απογοητευτούν αν δεν καταφέρουν να επιτύχουν τα υψηλότερα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Όπως θα διαπιστώσουν και στην πορεία της ζωής τους,  θα τους δοθούν και άλλες ευκαιρίες για την κατάκτηση των στόχων τους.



Οι δυσκολίες αποτελούν μια ευκαιρία για να καταφέρουμε να κάνουμε ισχυρότερη τη θέλησή μας για να αγωνιστούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Σε κάθε περίπτωση εύχομαι σε όλους τους μαθητές να καταφέρουν να κατακτήσουν την επιστημονική γνώση στο επίπεδο που πραγματικά στοχεύουν.

Πιστεύουμε και επενδύουμε στη δύναμη της νέας γενιάς, η οποία είναι το μέλλον της Ελλάδας. Ειδικά σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύουμε, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, νέες ιδέες και δημιουργικά μυαλά που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη.

Δική μας υποχρέωση είναι να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που απαιτούνται, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή επαγγελματική αποκατάστασή τους και να καταφέρουν να μείνουν στην Ελλάδα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με συγκεκριμένα προγράμματα και καινοτόμες πρωτοβουλίες θα συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τη νέα γενιά της χώρας, που σηματοδοτεί την ελπίδα για να πάει καλύτερα αυτός ο τόπος.

Όλοι μαζί οφείλουμε να φτιάξουμε μία καλύτερη κοινωνία για τα παιδιά μας. Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!