Έρχεται το “SALAMINA4ESCAPE” με γενικό τίτλο “DISCOVER SALAMINA” Έρχεται το “SALAMINA4ESCAPE” με γενικό τίτλο “DISCOVER SALAMINA”
Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μία συνεχόμενη αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί μας, ιδίως στον τομέα της μονοήμερης επίσκεψης. Η Σαλαμίνα άλλωστε προσφέρεται εκτός των... Έρχεται το “SALAMINA4ESCAPE” με γενικό τίτλο “DISCOVER SALAMINA”

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μία συνεχόμενη αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί μας, ιδίως στον τομέα της μονοήμερης επίσκεψης. Η Σαλαμίνα άλλωστε προσφέρεται εκτός των άλλων για απόδραση από την αγχώδη καθημερινότητα της πόλης.

Κάτι που αποτελούσε και αποτελεί την πηγή για την έμπνευση και υλοποίηση του “SALAMINA4ESCAPE” πριν από πλέον της μιας δεκαετίας. “SALAMINA4ESCAPE” που η ακριβής μετάφραση του είναι “Σαλαμίνα για απόδραση”, λογοπαίζοντας ταυτόχρονα με το 4 (four) αντί του “for” για να τονιστεί η επισκεψιμότητα του νησιού και τις τέσσερεις εποχές του χρόνου.

Πολύ νερό κύλησε από τότε στο αυλάκι της προσπάθειας να αναδειχθεί η Σαλαμίνα. Δεν πρέπει κανένας μας να ξεχνάει τις άοκνες προσπάθειες της αείμνηστης Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ορσίας Ραπατζίκου για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και όχι μόνο, προσπάθειες που συνεχίζονται από τον Εμπορικό Σύλλογο του νησιού με νέες δράσεις. Των ναυταθλητικών σωματείων και των προσπαθειών τους για την οργάνωση αγώνων πανελλήνιας εμβέλειας. Ομάδων και Σελίδων των κοινωνικών δικτύων που προαγάγουν την απίστευτη ομορφιά της Σαλαμίνας αλλά και πολιτιστικών συλλόγων που με τις δράσεις τους την κάνουν γνωστή στο Πανελλήνιο αλλά και πανευρωπαϊκά τουλάχιστον. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο κενό.

Ένα κενό που μας επισήμαναν πολλοί από τους αναγνώστες της “ΦΩΝΗΣ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ” εκτός νησιού. Αυτό το κενό δεν είναι άλλο από την έλλειψη ενός Τουριστικού Οδηγού που θα αναδεικνύει τα γνωστά σε όλους, αλλά και τα άγνωστα σημεία της Σαλαμίνας. Ενός Τουριστικού Οδηγού που πραγματικά θα προάγει την Σαλαμίνα συνολικά αλλά και τις επιχειρήσεις της. Επιχειρήσεις που προσφέρουν πληθώρα λύσεων σε κάθε τομέα της τουριστικής δραστηριότητας, που μπορεί να έχει το νησί και σε κάθε της επίπεδο. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το νέο δίγλωσσο “SALAMINA4ESCAPE” που με τίτλο “DISCOVER SALAMINA” προκαλεί και προσκαλεί ταυτόχρονα να εξερευνηθεί το νησί από τους επισκέπτες του και όχι μόνο. Είμαστε δε σίγουροι ότι όποιοι το κάνουν, απλά θα το λατρέψουν.

Δεν θέλουμε όμως να μείνουμε εκεί. Στα πλαίσια της Κοινωνικής μας Ευθύνης απέναντι στον τόπο μας, όπως άλλωστε έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, μέρος των εσόδων του οδηγού από τις προβαλλόμενες επιχειρήσεις θα δοθεί για την θεσμοθέτηση ενός βραβείου για δράση που αναδεικνύει το νησί και που θα αποφασιστεί από μια διευρυμένη επιτροπή φορέων αλλά και ιδιωτών. Αυτό δε το βραβείο θα πάρει το όνομα της αείμνηστης Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου ΟΡΣΙΑΣ ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΥ, που πρώτη έκτισε τις γέφυρες για να περπατήσουν οι συνεχιστές του έργου της.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6975 66 29 79

Νίκος Γιαννόπουλος

Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κυττάρου Σαλαμίνας

Αρχισυντάκτης του “SALAMINA4ESCAPE” και

της “ΦΩΝΗΣ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ”

error: Content is protected !!