ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ» ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ» ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
 Το εαρινό ακαδημαϊκό εξάμηνο του Λαϊκού Πανεπιστημίου Αθηνών, του αρχαιότερου μετά το Καποδιστριακό πανεπιστημιακού Ιδρύματος στην χώρα μας, έκλεισε με δύο θεατρικές παραστάσεις υψηλού... ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ» ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 Το εαρινό ακαδημαϊκό εξάμηνο του Λαϊκού Πανεπιστημίου Αθηνών, του αρχαιότερου μετά το Καποδιστριακό πανεπιστημιακού Ιδρύματος στην χώρα μας, έκλεισε με δύο θεατρικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά κατά τα 157 χρόνια εύρυθμης λειτουργίας του απεφάσισε να εισάγει θεατρικές παραστάσεις και προς επίτευξη αυτού του σκοπού, κάλεσε «Το Θέατρο της Κούλουρης», προκειμένου να υλοποιήσει την απόφασή του.

Τα θεατρικά έργα, τα οποία ο θίασος επέλεξε να παρουσιάσει, -κατά σειρά εμφανίσεως-, «Ο Άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα» του Ιταλού νομπελίστα συγγραφέα Λουΐτζι Πιραντέλλο σε σκηνοθεσία Γιώργου Βασιλείου και σε σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή- Ντίνου Κουμπάτη, το ψυχόδραμα της Διδάκτορος – Αναστασίας Βαλεντίνης Ρήγα «Μαρία Τ.».

Τις παραστάσεις εκ μέρους του Πανεπιστημίου παρακολούθησε o πρόεδρος της Εταιρείας των Φίλων του Λαού και Πρέσβης έ.τ. κ. Γεώργιος Πουκαμισάς η Έφορος του Πανεπιστημίου κυρία Ρήγα, καθηγητές, ακαδημαϊκοί όπως ο καθηγητής κ. Διονύσιος Καλαμάκης, και Δημήτρης Καραμβάλης, επ. Νομικός και κριτικός Λογοτεχνίας, ηθοποιοί του Θεάτρου, όπως η μεγάλη ηθοποιός μας Κατερίνα Χέλμη, άνθρωποι του Πνεύματος και της Τέχνης όπως η διακεκριμένη νομικός και ποιήτρια Μαριάνα Βλάχου, η ζωγράφος και αγιογράφος Ε. Ζαμπάζα, και ακόμη διακρίναμε εκπροσώπους του  Ομίλου UNESCO  και της International Acting Art, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Κυττάρου Σαλαμίνας κ. Νίκο Γιαννόπουλο, την κυρία Παναγιώτα Χριστοπούλου – Ζαλώνη πρόεδρο του Φιλολογικού Ομίλου «Ζαλώνη – ’Ξάστερον»,  καθηγητές του εν λόγω Πανεπιστημίου και άλλους διακεκριμένους όπως οι ηθοποιοί Χρήστος Μαραθιάς, Άγγελος Μαρίνος, Βασίλης Βασιλείου, δημοσιογράφους όπως ο κ. Παναγιώτης Μπρίμπος, η κυρία Λίλυ Νούραη, φοιτητές του Πανεπιστημίου και πολύ άλλο κόσμο.

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Θερμότατης υποδοχής και πολλών χειροκροτημάτων έτυχαν και οι δύο παραστάσεις. Στην πρώτη, με τίτλο «Ο Άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα» πρωταγωνίστησαν οι Ντίνος Κουμπάτης και Παντελής Γαρείος, ενώ στο συμπλήρωμα του έργου με τίτλο «Το Ελεγείον του Έρωτος»  μονόλογο του Ντίνου Κουμπάτη διακρίθηκε η ερμηνεύτρια του Μίτση Χριστοδούλου.

                Στην δεύτερη, με τίτλο «Μαρία Τ.», πρωταγωνίστησαν οι Κατερίνα Δουργούτη με την Άννα Χατζημιχάλη και δίπλα τους ο Τζεφ Κωστόπουλος. 

Οι κριτικές των θεατών, επωνύμων και ανωνύμων, υπήρξαν ενθουσιώδεις και όταν ρωτήσαμε την κυρία Κατερίνα Χέλμη, την μεγάλη αυτή ηθοποιό μας αλλά και καθηγήτρια υποκριτικής στο εν λόγω Πανεπιστήμιο, μας απάντησε: «Ένα σπουδαίο έργο, μαζί με την υπέροχη σκηνοθεσία και την θαυμάσια «Μαρία Τ.», -και εννοώ την Κατερίνα Δουργούτη». Εξήρε επίσης τις ερμηνείες των Ντίνου Κουμπάτη και Παντελής Γαρείου στο έργο «Ο Άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα».

Η Κυρία Κωνσταντίνα Βιζυράκη, μας είπε επίσης: «Συγκλονιστικές, ανεπανάληπτες ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς». Ο Καθηγητής φιλολογίας, μας δήλωσε: «Εκπληκτική παράσταση. Η Μαρία (Κατερίνα Δουργούτη), εκπληκτική. Η γιατρός (Άννα Χατζημιχάλη) γερή βάση για το έργο με την ερμηνεία της».

Δείτε εκτεταμένα στιγμιότυπα από τις παραστάσεις:

error: Content is protected !!