ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ: « Άλλαξε» την Σαλαμίνα και «έφυγε» δικαιωμένος ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ: « Άλλαξε» την Σαλαμίνα και «έφυγε» δικαιωμένος
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τώρα, όλοι ομνύουν, όλοι θυμούνται νοσταλγικά τις ωραίες φιλικές τους σχέσεις με αυτόν, τα τόσα καλά που έκανε και δεν το... ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ: « Άλλαξε» την Σαλαμίνα και «έφυγε» δικαιωμένος

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τώρα, όλοι ομνύουν, όλοι θυμούνται νοσταλγικά τις ωραίες φιλικές τους σχέσεις με αυτόν, τα τόσα καλά που έκανε και δεν το είχαν καταλάβει τότε, το πόσο καλός άνθρωπος και Δήμαρχος υπήρξε. Τότε, κατά τον καιρό, -και κυριολεκτικά κατά τους καιρούς-, τις δημαρχίας του, εύρισκαν τόσα που μπορούσαν να ψέξουν, τόσα που στις «επερχόμενες δημοτικές εκλογές» θα τον έκαναν στην «πάντα», και πάντα εκείνος κέρδιζε και θα συνέχιζε να κερδίζει αν διάφοροι παράγοντες, τους οποίους δεν είναι της παρούσης στιγμής να αναφέρουμε και να αναλύσουμε, δεν τον κρατούσαν μετά από πολλές τετραετίας δημαρχίας του στην θέση της Αντιπολίτευσης.

                Ο Θανάσης Μακρής, από εχθές, δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, μεταξύ των δημοτών της Σαλαμίνας, τους οποίους υπηρέτησε επί τρεις τετραετίες ως Δήμαρχός τους, τόσο με τα προτερήματά του, όσο και μέσα από κάποιες εσφαλμένες εκτιμήσεις του, οι οποίες όμως δεν αμαυρώνουν, αλλά ούτε και στο ελάχιστο είναι δυνατόν να μειώσουν τις καλές του υπηρεσίες προς τον τόπο.

                Σαν Δήμαρχος, τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα της απραξίας και ξεκίνησε την δημιουργική προσφορά στο νησί, και σε αυτόν οφείλονται πολλά και χρήσιμα έργα, τα οποία, για να μνημονεύσουμε τις ρήσεις του λαού «μία και μόνη φορά γίνονται».  Και όλοι γνωρίζουμε τα έργα αυτά, από το σημερινό Δημαρχείο, το οποίο ούτε μία φορά ανακαινίστηκε κατά την πάροδο του καταστροφέα χρόνου μετά από αυτόν και συχνά τροποποιήθηκε κατά το δοκούν των επιγόνων, την Ιχθυαγορά, το Ευριπίδειο Θέατρο, την Παναγία την Ελευθερώτρια, τους Μύλους, αθλητικούς χώρους, διαμορφώσεις παραλιών, και άλλα πολλά.

                Ο Θανάσης Μακρής, θα μείνει για πάντα στη μνήμη των Σαλαμινίων, σαν πρωτεργάτης της εξέλιξης του νησιού, με το αυστηρό ύφος, το οποίο του προσέδιδε κύρος και αίγλη και την διαίσθηση να επιτυγχάνει πάντα τους στόχους του, προς όφελος του τόπου του και τόπου μας.

                Σήμερα, που δεν είναι πια μαζί μας, φίλοι και αντίπαλοι, από κοινού δακρύσαμε σαν μάθαμε το θλιβερό συμβάν. Κι αυτό είναι που τον δικαιώνει. Σαν άνθρωπος, ίσως κάποιες στιγμές να έσφαλε όπως όλοι μας. Όμως, σαν Δήμαρχος, πέτυχε πάρα-πολλά και άλλαξε την όψη της Σαλαμίνας, η οποία μετά από αυτόν συνέχισε, δυστυχώς, να παραμένει στα «επί τα αυτά».

                Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γενέτειράς του, της Σαλαμίνας, -για την οποία έπραξε τα βέλτιστα-, και δροσερά να τον σκεπάζει.

error: Content is protected !!